Κρήτη: Νονά στο εκκλησάκι που έπεσε στον Ξερόκαμπο είχε γίνει η Ντέμι Μουρ

Σε συντρίμμια μετέτρεψε το γραφικό ιστορικό ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας ο Εγκέλαδος, που χτύπησε ξανά χθες με μία δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το όμορφο ξωκκλήσι που στεκόταν όρθιο τουλάχιστον από το 1895 στο ανατολικότερο νότιο άκρο του νησιού δεν άντεξε στα Ρίχτερ και κατέρρευσε. Ήταν το ίδιο εκκλησάκι που έγινε διάσημο τον περασμένο Ιούλιο, όταν βρέθηκε εκεί ως νονά η Ντέμι Μουρ, μεταφέροντας αέρα Χόλιγουντ στην περιοχή.

Η διάσημη ηθοποιός είχε περάσει ξεχωριστές στιγμές στην Κρήτη το περασμένο καλοκαίρι. Η διάσημη σταρ είχε γίνει νονά της κόρης του επιχειρηματία από τον χώρο των κατασκευών Ανδρέα Στέγγου και της συζύγου του Αθανασίας στον Ξερόκαμπο της Σητείας.

Το εκκηλσάκι του Αγίου Νικολάου στο οποίο είχε γίνει η τελετή, κατέρρευσε χτες (12 Οκτωβρίου), μετά τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Η απώλεια για τους κατοίκους του μοναδικής ομορφιάς ναού του Ξερόκαμπου είναι μεγάλη και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζεται η επιθυμία για το ξαναχτίσιμο της μικρής εκκλησίας, που έχει συνδεθεί με την ιστορία της περιοχής και τις ζωές των ντόπιων.

Κρήτη: Νονά στο εκκλησάκι που έπεσε στον Ξερόκαμπο είχε γίνει η Ντέμι Μουρ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος