Κρήτη: Δέκα θάνατοι λόγω κορονοϊού από τη Μ. Παρασκευή – Διψήφιος αριθμός νοσηλευόμενων

Σε διψήφιο αριθμό παραμένουν σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ και στις κλινικές covid των νοσοκομείων της Κρήτης, με την ανησυχία των υγειονομικών αρχών, ωστόσο, να είναι έκδηλη για την πορεία της πανδημίας μετά τις εορτές του Πάσχα, τις πρώτες μετά από δύο χρόνια, με χαλαρά μέτρα και με τον κόσμο να ταξιδεύει, να συρρέει σε ναούς και σε εκδηλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό, όπως και τα ημερήσια νέα κρούσματα, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, οι θάνατοι λόγω της covid-19 εξακολουθούν να είναι καθημερινοί. Έτσι, στα νοσοκομεία της Κρήτης, από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί δέκα απώλειες ανθρώπων από επιπλοκές της νόσου. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη εφημερία έκλεισε με δύο θανάτους, μιας 95χρονης στο ΠΑΓΝΗ και ενός 67χρονου στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Χθες, Δευτέρα του Πάσχα, σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, ενός 83χρονου στο νοσοκομείο των Χανίων και δύο ατόμων στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Ανήμερα του Πάσχα καταγράφηκε ο θάνατος ενός 94χρονου και πάλι στα Χανιά, το Μεγάλο Σάββατο είχαμε δύο ακόμη νεκρούς, έναν 69χρονο στο ΠΑΓΝΗ και μια 67χρονη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και την Μεγάλη Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές πρόσθεσαν στη μακρά λίστα των ανθρώπινων απωλειών λόγω κορονοϊού δύο ακόμη άνδρες, έναν 87χρονο στο ΠΑΓΝΗ και έναν 82χρονο στο Βενιζέλειο.

Σήμερα, πάντως, στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 82 ασθενείς, 63 στις κλινικές και 19 στις ΜΕΘ, από τους οποίους οι 13 είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ παρέμεινε σταθερός όλες τις ημέρες από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί, αν και μικρές αυξομειώσεις σημειώθηκαν ως προς το σύνολο των ασθενών.

Αναλυτικά οι σημερινές νοσηλείες ανά νοσηλευτικό ίδρυμα διαμορφώνονται ως εξής:
-ΠΑΓΝΗ: 26 ασθενείς, 17 στην κλινική covid, 9 στη ΜΕΘ, οι 7 διασωληνωμένοι.
-Βενιζέλειο: 16 ασθενείς, 12 στην κλινική covid, 4 στη ΜΕΘ, οι 2 διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Χανίων: 23 ασθενείς, 20στην κλινική covid, 3 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 6 ασθενείς, 4 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 4 ασθενείς, 3 στην κλινική covid, 1 στη ΜΕΘ, κανένας διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Σητείας: 4 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 στην κλινική covid.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 454 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη. Πάνω από τα μισά, 223 συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Στα Χανιά καταγράφηκαν 125 νέες μολύνσεις, στο Λασίθι ήταν 77 και στο Ρέθυμνο 29.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος