Κρις Χόπκινς στην ΕΡΤ: «Οι Εργατικοί προηγούνται σε κάθε πολιτικό θέμα, ο Ρίσι Σούνακ είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής»

Ο Ρισι Σούνακ είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής δηλώνει στην ΕΡΤ ο Κρις Χόπκινς , Διευθυντής Πολιτικής Έρευνας της Savanta.

“Η ελπίδα των Συντηρητικών ήταν ότι ο πληθωρισμός θα μειωνόταν, τα ποσοστά πληθωρισμού θα μειώνονταν και η οικονομία θα βελτιωνόταν μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά ενώ ο πρωθυπουργός έχει θετικά νέα για αυτούς τους τομείς, τις τελευταίες εβδομάδες, κοιτάζοντας προς το τέλος του έτους, η κατάσταση φαίνεται χειρότερη”.

“Τώρα μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για τους Συντηρητικούς. Υπάρχει μια δαχτυλήθρα καλών συναισθημάτων προς την κυβέρνηση, η κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτό θα αποκτήσει δυναμική, ενώ θα αποκρυσταλλώνονται αμφιβολίες για τους Εργατικούς κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, και αφήστε το να φτάσει στο κρεσέντο του την ημέρα που οι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες”.

“Όποτε όμως και αν γίνονταν οι εκλογές, το έργο που θα είχε μπροστά της η κυβέρνηση θα ήταν τεράστιο. Το δημοσκοπικό τους έλλειμμα είναι πρωτοφανές, οι Εργατικοί προηγούνται σε κάθε πολιτικό θέμα, ο Ρίσι Σούνακ είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής και έχουν περιορισμένα περιθώρια να κάνουν κάτι καλύτερο. Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια κατάρρευση των Εργατικών, ή στη μεγαλύτερη δημοσκοπική αστοχία όλων των εποχών, για να καταστήσει αυτές τις εκλογές έστω και ανταγωνιστικές, πόσο μάλλον σωτηρίες”.

Τα προβλήματά του Σούνακ, αναφέρει η Independent επιδεινώθηκαν όταν η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά την ανακοίνωση των εκλογών αποκάλυψε ότι η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς μειώθηκε ακόμη περισσότερο, ενώ το προβάδισμα των Εργατικών διευρύνθηκε. Η δημοσκόπηση της Techne UK, έδειξε ότι οι Εργατικοί ανέβηκαν κατά μία μονάδα στο 45% και οι Συντηρητικοί έπεσαν κατά δύο στο 19% , για πρώτη φορά βρέθηκαν κάτω από το 20%.

Aνταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος