Κορονοϊός: Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασε στα νοσοκομεία της Αττικής, με τους ασθενείς να εισάγονται κατά εκατοντάδες  για νοσηλεία.
Έως τις 9 το βράδυ της 24/3/2021, πάνω από 500 νέοι ασθενείς με λοίμωξη covid-19 είχαν εισαχθεί στις απλές κλινικές κορονοιού, στην επικράτεια, με τους 258 να εισάγονται στα νοσοκομεία της Αττικής.
Το ΕΣΥ εξοπλίστηκε με 21 επιπλέον  κλίνες  ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής για τους ασθενείς με Covid-19, οι οποίες αποτελούν πολύτιμη ενίσχυση του συστήματος υγείας αυτή την ώρα.

Στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα non Covid-19 περιστατικά, προστέθηκαν τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ΝΙΜΤΣ και Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251. Το ίδιο και το “Ερρίκος Ντυνάν” που εφημέρευε.  Το Σισμανόγλειο σηκώνει μεγάλο βάρος την τελευταία εβδομάδα, όπως κάνει και ο “Ερυθρός Σταυρός” που εντάχθηκε στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορονοιού. Ενδεικτικά, στο Σισμανόγλειο νοσηλεύονται 261 ασθενείς και στον “Ερυθρό Σταυρό” 179.

Μάλιστα, από το “Ερρίκος Ντυνάν” ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα για την συστράτευση όλων των δυνάμεων κατά της πανδημίας.

Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Βόρειας  Ελλάδας όπου νοσηλεύονται 983 άνθρωποι, με την πλειονότητα σε αυτά της Θεσσαλονίκης.

Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα στην Ογκολογική Αιματολογική κλινική, όταν ένας ασθενής, ύστερα από δύο αρνητικά τεστ, στα οποία είχε υποβληθεί, παρουσίασε συμπτώματα .Βρέθηκε θετικός στο τρίτο τεστ και, λίγο αργότερα, στον έλεγχο των 25 ασθενών προέκυψαν ακόμη 5 θετικά κρούσματα. Όλοι τους έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ μεταφέρθηκαν αμέσως στην κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Στο μεταξύ, στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου, προχώρησε η διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος. Αφορά έναν από τους υπαλλήλους φύλαξης των εγκαταστάσεων και, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων, ενώ όλοι οι υπάλληλοι θα υποβληθούν σε τεστ.

Στο μεταξύ, εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.
Στην σύλληψη ενός 48χρονου άνδρα ιδιοκτήτη ψητοπωλείου προχώρησαν την Τετάρτη οι αρχές.
Ο 48χρονος λειτουργούσε κανονικά την επιχείρησή του, με καθήμενους πελάτες εντός του καταστήματος, παρά την απαγόρευση, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Στον 48χρονο επιβλήθηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στους 12 πελάτες από 300 ευρώ στον καθένα, για παράβαση των μέτρων κατά της COVID-19.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος