Κομοτηνή: Νοσηλεύονται με κορονοϊό αλλά αρνούνται τη θεραπεία τους

Για αρνητές του κορονοϊού, που ενώ καταλήγουν να νοσηλεύονται εξακολουθούν να αρνούνται να δεχθούν την φαρμακευτική αγωγή ένα βήμα πριν τη ΜΕΘ, έκανε λόγο ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Γιώργος Πατλάκας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής, εφόσον νοσήσουν, να μην αρνηθούν να δεχθούν τις υπηρεσίες των γιατρών τους γιατί, όπως είπε, «δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια προβλήματα και στην κλινική Covid του Νοσοκομείου μας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι αρνητές και δεν θέλουν να τους κάνουμε αυτά τα οποία πρέπει».

Σύμφωνα με τον έμπειρο πνευμονολόγο είναι σημαντική η στάση τους στην περαιτέρω εξέλιξη της υγείας τους. «Αν θέλουν να επιζήσουν, πρέπει να τους κάνουμε αυτά που λέει η επιστήμη, δεν “κάνουμε του κεφαλιού μας”, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε», είπε σημειώνοντας πως αν χρειαστεί να γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ, τότε θα πρέπει να γίνει. Αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασ. Λεβέντη, ο οποίος μετά από 47 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ, πήρε εξιτήριο σχολίασε: «Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα ασθενών που νόσησαν, νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ, έζησαν και πήραν εξιτήριο».

Περιγράφοντας κάποια από τα δύσκολα περιστατικά που αντιμετωπίζουν έκανε λόγο για ασθενείς που «αντιδρούν, που δεν πιστεύουν ότι είναι θετικοί, που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, πριν πάνε στη ΜΕΘ, και στην ενημέρωση που τους γίνεται ότι “Αν επιδεινωθούν θα πάνε στην Μονάδα”, γκρινιάζουν, φοβούνται. Κι εγώ θα φοβόμουν να πάω, αλλά θα πρέπει να το αποδεχτούν, αλλιώς θα πεθάνει, ένας που δεν θα πάει στη ΜΕΘ τα επόμενα λεπτά θα πεθάνει. Δεν έχει άλλες επιλογές, δεν είναι κάτι που θα τον γλιτώσει με άλλο τρόπο γι’ αυτό και θα καταλήξει εκεί. Άρα, πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Ορισμένοι γκρινιάζουν. Ορισμένοι δεν θέλουν, βάζουν το οικογενειακό περιβάλλον να παρέμβει, και συνήθως χρειάζεται κάποιος να τους πείσει». Όπως είπε: «Υπάρχουν πανελλαδικά τέτοια φαινόμενα, υπάρχουν και σε εμάς τοπικά».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει την αξία της γρήγορης προσέλευσης στις δομές υγείας μετά πρώτα ακόμη ύποπτα συμπτώματα: «Όταν έχουν συμπτώματα, τότε να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο, είναι σημαντικό να προσέλθουν νωρίς για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στη χορήγηση της θεραπείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος