Κλιματική αλλαγή και θαλάσσιο περιβάλλον

Ο Άρης Καραγιώργης, διευθυντής Ινστιτούτου ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3” για το 4ο φόρουμ εθνικού δικτύου για την κλιματική αλλαγή.

«Το πρόγραμμα Climpact είναι η εμβληματική δράση, το εθνικό δίκτυο για την κλιματική αλλαγή, ένα μεγάλο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, έχει τον συντονισμό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και σε αυτό το δίκτυο συμμετέχουν έντεκα φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Climpact κάνουμε κατά καιρούς διάφορα φόρα θεματικά, έχει προηγηθεί ένα φόρουμ για τον τουρισμό, ένα για τις πλημμύρες, ένα για τις πυρκαγιές και τώρα ήρθε η σειρά της θαλάσσιας έρευνας, την οποία και εκπροσωπώ. Οργανώσαμε στον όμορφο υδροβιολογικό σταθμό της Ρόδου, που ανήκει στο ελληνικό κέντρο θαλάσσιων ερευνών μία ημερίδα με αυτή τη θεματική δηλαδή ποια είναι η διασύνδεση της κλιματικής αλλαγής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καραγιώργης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος