Κλίμα: ώρα μηδέν

Με τις ατζέντες της Συνόδου της G20 στη Ρώμη και του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκόβη να περιλαμβάνουν την κλιματική κρίση, η ανθρωπότητα περιμένει αποφάσεις και μέτρα που θα δρομολογηθούν από τώρα για μια κατάσταση που όσο δεν αντιμετωπίζεται μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Δεν τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/ και τον Αλφόνσο Βιτάλη, ο Ανδρέας Καζαντζίδης, Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόσφατη είναι άλλωστε και η Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή που προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα όλο και συχνότερα, απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη και επιδεινώνεται ταχύτατα.
Πρέπει να σταθεροποιηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που όπως εκτίμησε δεν θα συμβεί γιατί θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα ήδη από χθες.
Θα πρέπει να συμβαδίσουν οι οικονομίες, να ανταποκριθεί η βιομηχανία στις νέες τεχνολογίες και πιθανόν να χρειαστεί μια καταστροφή όπως συνέβη με την τρύπα του όζοντος και την καταστροφή της Ανταρκτικής, το πρώτο παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πλανήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος