Πολλά εξαρτώνται από τον καιρό, δήλωσε στην ΕΡΤ η διευθύντρια Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, Ελένη Μπάνου, τονίζοντας ότι κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιοτήτων το βόρειο τμήμα της Ακρόπολης θα μείνει κλειστό, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Πολιτισμού. Οι λόγοι που δεν λειτούργησε χθες το αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο, ερευνώνται.
Όπως αποφάσισε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έκλεισε για το υπόλοιπο της χθεσινής ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω της πτώσης κεραυνού που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».
Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Πρόγνωση καιρού για σήμερα
Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν περίπου 100 κεραυνοί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ένας από αυτούς τους κεραυνούς έπεσε στην Ακρόπολη, με συνέπεια να τραυματισθούν ελαφρά δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες κοντά στο Ερεχθείο.
Για την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγίδες., κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, αναμένονται την Πέμπτη στην Αττική.
Click here: https://t.co/ZvexbZ19on pic.twitter.com/LAr560DTY5
— meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) April 17, 2019
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος