ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής

Τη λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων Δ. Αττικής  ζητούν με ανακοίνωση τους οι Τομεακές Οργανώσεις Β.Δ. Αττικής  και Βιομηχανίας του ΚΚΕ.

Επισημαίνουν  ότι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 6/6, σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, που μετέτρεψε για άλλη μια φορά τη Δυτική Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή.

«Το ΚΚΕ έχει πολλές φορές επισημάνει την εγκληματική ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και προστασίας σε χώρους εργασίας με κίνδυνο πυρκαγιάς, διαρροής επικίνδυνων χημικών κ.ά. διότι αυτά αποτελούν κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από τη μεριά του κράτους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος τήρησης στοιχειωδών κανόνων.

Πολύ περισσότερο που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίοι οδοί μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί εκκένωση πληθυσμού σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας.

Είναι απορίας άξιον, σχολιάζεται στην ανακοίνωση,  πώς γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση η Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα να παραμείνουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους και επιχειρήσεις που βρίσκονται λίγα μέτρα από το σημείο να λειτουργούν κανονικά, αφήνοντας εκτεθειμένους σε κίνδυνο τους εργαζόμενους».

Το ΚΚΕ απαιτεί:

α) Να διασφαλιστούν πλήρως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

β) Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την απορρύπανση της περιοχής και για την προστασία της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων.

γ) Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

δ) Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης στην ευρύτερη περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος