ΚΙΝΑΛ: Στη μάχη οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Με δημόσιες παρεμβάσεις και περιοδείες συνεχίζουν τη μάχη για την κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εκλογών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι και ο χρόνος  διεξαγωγής των προεκλογικών τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να επιστρέψουν και να ενισχύσουν την παράταξη απηύθυνε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ χαρακτήρισε την 5η Δεκεμβρίου ημέρα πολιτικής συμμετοχής και όχι μάχης χαρακωμάτων. Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει «όποιος και να επικρατήσει», υπενθυμίζοντας ότι σε προηγούμενες μάχες, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόταση για συγκυβέρνηση «από τα δεξιά».

Σε Ρέθυμνο, Αρκάδι, Ανώγεια και Χανιά περιόδευσε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Παλεύουμε για να ξαναφτιάξουμε μία παράταξη μεγάλη δημοκρατική, φιλελεύθερη, παράταξη της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και βιώσιμη. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, για αυτό δίνω την ψυχή μου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω μπορεί να εμπνεύσει ξανά τις κοινωνικές δυνάμεις για πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για να σπάσει την ισορροπία της αδράνειας, να προχωρήσει η χώρα μπροστά με μεγάλες αλλαγές δημοκρατικές και κοινωνικές και φυσικά πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο κ. Παπανδρέου από την Κρήτη.

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές για μια νέα αρχή για τη δημοκρατική παράταξη. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στόχος του είναι από τις εκλογές, έως τον Μάρτιο, να υπάρξει μια νέα διακήρυξη αρχών ανάλογης με την ιστορικής σημασίας διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

Απευθυνόμενος σε μέλη και φίλους της παράταξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κόρινθο ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Ήμουν πάντα στο κέντρο την παράταξης αλλά συγχρόνως πάντα ήμουν στο περιθώριο της εξουσίας. Ας αναλογιστούμε, μήπως ο ελληνικός λαός θέλει πια ανθρώπους που ήταν στο περιθώριο της εξουσίας; Μήπως δεν ζητά ανανέωση μόνο με όρους ηλικίας αλλά και με όρους πολιτικής και ηθικής;».

«Το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας είναι σπίτι του, με 2 εκατομμύρια Έλληνες να μην πηγαίνουν στην κάλπη» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Γερουλάνος και πρόσθεσε ότι αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν φύγει από την κάλπη από το 2009 και μετά. «Ο ένας χώρος που υποεκπροσωπείται σήμερα είναι ο προοδευτικός χώρος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» τόνισε: «Θέλω να διαμορφώσω ένα Κίνημα που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αδικίες και ανισότητες, είναι δίκαιο και τολμά τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, χτίζοντας πάντοτε τα θεμέλια των κοινωνικών αλλαγών με όραμα τις επόμενες γενιές. Με τη συμμετοχή μας, με την ενεργοποίηση μας και κυρίως με τις απόψεις μας, την επόμενη μέρα των εκλογών, έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να επηρεάσουν και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις, ώστε το μέλλον που θα πετύχουμε να υλοποιεί τα όνειρα μας ξεπερνώντας και τις αναμνήσεις και τις προσδοκίες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος