Εκατοντάδες μαθητές πέντε Δημοτικών Σχολείων με τους εκπαιδευτικούς τους, βρέθηκαν χθες (5/3/25) στο Άλσος Φυλακών, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Καποδιστριακής Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (ΚΑΠΟΔΙ.ΑΝ.). Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBAKT Re-Gen «Αλλάζουμε πορεία για καλύτερες πόλεις».
Τα παιδιά έπαιξαν, ζωγράφισαν, απόλαυσαν το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και διατύπωσαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για τη βελτίωση του χώρου, ως σημερινοί και αυριανοί χρήστες του. Η δράση θα συνεχιστεί με επισκέψεις μαθητών Γυμνασίου. Οι ιδέες των μαθητών θα αξιοποιηθούν στην κατάρτιση σχεδίου από την Καποδιστριακή Αναπτυξιακή Επιχείρηση, ώστε να υποβληθεί πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBAKT Re-Gen, για χρηματοδότηση. Στόχος να υλοποιηθεί η βιώσιμη ανάπλαση του Άλσους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των κατοίκων, καθώς και την ενίσχυση των δημόσιων χώρων.
Στην επίσκεψη των μαθητών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΑΠΟΔ.ΙΑΝ. Χρήστος Κοσκινάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Δαλιέτος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος