Aυξάνονται τα περιστατικά κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου να σχολιάζει στο ΕΡΤnews το πρόσφατο περιστατικό όπου 17χρονος είχε αποκτήσει πλαστή ταυτότητα λέγοντας ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. «Κινδυνεύουν με οριστική ανάκληση της άδειας» είπε σημειώνοντας ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μπορούν να αρνηθούν την είσοδο σε όλους όσοι θεωρούν ότι είναι ανήλικοι.
«Οι ανήλικοι φαίνεται πως δεν μπορούν να κατανοήσουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατανάλωση αλκοόλ και καπνικών προϊόντων για τον οργανισμό» είπε αποκαλύπτοντας ότι οι ηλικίες που απασχολούν την ελληνική αστυνομία για περιστατικά μέθης είναι συνήθως από 15 έως 17 ετών.
Σχολιάζοντας τη μεταφορά τριών ανήλικων σε νοσοκομείο στο Φάληρο τόνισε ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο. «Έχει κοινοποιηθεί κανονικά η διαδικασία και στην αρμόδια δημοτική αρχή, ώστε να προχωρήσουν στη σφράγιση του καταστήματος, εφόσον προβλέπεται» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom».
Μιλώντας στον δημοσιογράφο της εκπομπής, Γιώργο Σιαδήμα η κα Δημογλίδου τόνισε: «Δεν σημαίνει ότι όλοι οι καταστηματάρχες παραβιάζουν τη νομοθεσία. Δυστυχώς, όμως, τα παιδιά βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους καταστήματα».
Και όπως επισήμανε έχουν γίνει περισσότεροι από 24.000 έλεγχοι από τότε που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος