Καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς από τον πολιτικό κόσμο – Τι ανέφεραν στην ΕΡΤ Κατσαφάδος, Θεοχαρόπουλος, Δουδωνής

Να ευχηθούμε να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες και να είναι υγιείς, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στο Ισραήλ.

Όπως ανέφερε «από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο πρέπει να κάνει όλος ο κόσμος είναι να καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο όλες αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες και όλες αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες δεν δείχνουν καμία στοιχειώδη ανθρωπιά και εκμεταλλεύονται και οδηγούν στο θάνατο με τόσο βίαιο τρόπο νέους ανθρώπους. Ανθρώπους όχι μόνο νέους όλων των ηλικιών και ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση και καμία ευθύνη. Θέλω και εύχομαι και πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όλος ο δυτικός κόσμος θα συσπειρωθεί. Όχι μάλλον όλος ο δυτικός κόσμος, όλος ο κόσμος ο οποίος στρέφεται γύρω από τη λογική, θα συσπειρωθεί και θα δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα και θα αποτελέσει και ένα αποφασιστικό μήνυμα για να μην ξανά υπάρχουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης της Χαμάς εναντίον αμάχων μάλιστα, η οποία αν θέλετε, όχι μόνο σκορπά το θάνατο, αλλά υπονομεύει και τον ίδιο τον αγώνα των Παλαιστινίων, τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Γιατί έχουμε κατοχή παλαιστινιακών εδαφών διότι δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ΟΗΕ και διότι η πολιτική Νετανιάχου δεν ήταν αυτή και δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Το θέμα μας είναι πώς θα πάμε στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και όχι αυτό το οποίο είδαμε, το οποίο είναι μια αδιανόητη κατάσταση, αδιανόητη ενέργεια η οποία καταδικάζεται από όλες τις δυνάμεις σε όλο τον κόσμο Και από δω και στο εξής χρειάζεται να αναληφθούν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλο αυτό, διότι φοβάμαι, ανησυχώ. διότι ήδη έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες θύματα. Θα πρέπει να επανέλθει η λογική έτσι ώστε να φτάσουμε και στην επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ για δύο κράτη στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται αυτή τη στιγμή λίγο γενικά, αλλά όταν δεν επιλύεις ένα πρόβλημα, φτάνει σε αυτή τη στιγμή να έχεις να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση, η οποία είναι είναι τραγική».

Στην ερώτηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου για το αν ισχύουν όσα αναφέρει δημοσίευμα περί αμηχανίας κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ανακοίνωση του κόμματος το Σάββατο στην οποία εκφράζεται ρητή και απερίφραστη καταδίκη της Χαμάς, αλλά και πλήρης συμπαράσταση του Ισραήλ ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε «η καταδίκη της Χαμάς έχει γίνει από όλους και από όλες ταυτοχρόνως, όπως και από την ανακοίνωση την κεντρική του ΣΥΡΙΖΑ και όπως λένε όλα τα στελέχη και τα μέλη μας, αλλά και γενικώς ο κόσμος. Ταυτοχρόνως τίθεται το ζήτημα ότι εδώ δεν γεννήθηκε ένα θέμα χθες, προχθές, άρα πρέπει να δούμε και την επίλυσή του. Ούτε η πολιτική Νετανιάχου ήταν αυτή η οποία θα έπρεπε να ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δεν δικαιολογούν την επίθεση. Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια, καταδικαστέα. Ταυτοχρόνως όμως, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο ότι υπάρχει κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και ότι δεν επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, σημείωσε ότι «εγώ χαίρομαι που όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ξεκάθαρα με τη σωστή πλευρά. Γιατί εδώ πέρα έχουμε μια τρομοκρατική ενέργεια, έχουμε απώλεια αμάχων, έχουμε όχι απώλεια αμάχων ως παράπλευρη απώλεια, αλλά έχουμε τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση να πάει και να δολοφονεί αμάχους. Είναι αυτό που λέμε επιδίωξη στα νομικά και καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Γιατί υπάρχει αυτή η συμμαχία που περιέγραψε πριν και ο κύριος καθηγητής με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, η οποία είναι ενός τύπου πάρα πολύ τρομακτικού, αν θέλετε, για τις διεθνείς ισορροπίες. Θέλω να εξηγήσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ότι λειτουργούν με βάση τη λογική των δύο κρατών. Αυτοί θέλουν την εξαφάνιση του Ισραήλ 100% και θέλουν την εξαφάνιση του Ισραήλ και καταπιέζουν απολύτως και τους Παλαιστινίους που βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχονται από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και προκαλεί πόνο, δυστυχία και θανάτους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος