Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης

Όταν χάνεται ένα παιδί και δεν εμφανίζεται στο σχολείο τότε κινητοποιείται ο μηχανισμός του κράτους αναζητώντας τον μαθητή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα συμμετέχει στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Περίπου 40 παιδιά φαίνεται πως δεν έχουν παρουσία στα σχολεία τους, εγείροντας ερωτήματα ακόμη και για την τύχη τους. «Με την νέα διάταξη που πέρασε πρότινος γονείς που αδικαιολογήτως δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο τιμωρούνται ακόμη και με φυλάκιση», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Σε περίπτωση που δεν εντοπιστούν οι γονείς τότε ενημερώνεται η αστυνομία και οι κοινωνικοί φορείς του Δήμου. Εάν και πάλι δεν βρεθούν γονείς και παιδιά αποστέλλεται εγκύκλιος προς όλες τις διευθύνσεις εκπαιδεύσεως, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το/τα παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα σε κάποιο άλλο σχολείο. Αυτό αφορά κυρίως παιδιά ρομά, ή προσφύγων. Ειδικά για τα παιδιά προσφύγων για πρώτη φορά έγινε πλήρης καταγραφή τους, σε όλες τις δομές που υπάρχουν στην χώρα, γιατί «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει την εκπαίδευση από τα παιδιά».

Εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας υπάρχει η δυνατότητα της επικοινωνίας των υπηρεσιών που διασφαλίζουν την μετακίνηση και ασφαλή παρακολούθηση των μαθημάτων από τα παιδιά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό σε περίπτωση που το παιδί έχει φύγει στο εξωτερικό.

Η εξαφάνιση παιδιών που απλώς έχουν εξαφανιστεί δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου παιδείας και αναλαμβάνουν άλλες υπηρεσίες του κράτους τονίζει ο κ. Κόπτσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος