ertnews.gr

Καναδάς: Εκτός ελέγχου παραμένουν 239 πυρκαγιές – Πώς περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση Έλληνας που ζει στο Τορόντο

09/06 11:16
Καναδάς: Εκτός ελέγχου παραμένουν 239 πυρκαγιές – Πώς περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση Έλληνας που ζει στο Τορόντο

Δορυφορική εικόνα από τη NASA αποτυπώνει πώς φαίνονται οι δασικές πυρκαγιές στον Καναδά από ψηλά στην περιοχή του Κεμπέκ. (NASA Earth Observatory / AFP)

Μετά τις καναδικές επαρχίες της Αλμπέρτα στα δυτικά του Καναδά και της Νέας Σκωτίας στα ανατολικά της χώρας το Κεμπέκ πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βοχαΐτης, από το Τορόντο μίλησε στην ΕΡΤ για τις «πρωτοφανείς» πυρκαγιές που έχουν αναγκάσει χιλιάδες κόσμο να απομακρυνθεί από τις εστίες του.

«Ο Καναδάς είναι μια χώρα η οποία είναι γνωστή για τις δασικές εκτάσεις και το νερό που έχει» ανέφερε επισημαίνοντας ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί 414 φωτιές ενώ αυτή αυτή την στιγμή, όπως είπε, «οι 239 είναι εκτός ελέγχου»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους δίχως ευτυχώς να υπάρχουν απώλειες ζωών.

Μιλώντας για την κατάσταση του αέρα που επικρατεί στην περιοχή του Οντάριο όπου διαμένει τόνισε ότι η βροχή που έπεσε καθάρισε λίγο την ατμόσφαιρα. «Οι μυρωδιές δεν υπάρχουν και τα αποκαΐδια (στον αέρα) έχουν εκμηδενιστεί» ανέφερε ο Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διεθνή βοήθεια που λαμβάνει η χώρα προκειμένου να μπορέσει να κατασβέσει τις δασικές πυρκαγιές που γιγαντώθηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής εξαιτίας του ζεστού και ξηρού κλίματος. 

Οι πυρκαγιές της καναδικής επαρχίας της Νέας Σκωτίας ακολουθούν εκείνες που σάρωσαν τον Μάιο την επαρχία Αλμπέρτα (δυτικά), απανθρακώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Από τις αρχές του έτους, περισσότερα από 27 εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν στον Καναδά, οκταπλάσια έκταση σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version