Κ. Ζήκος στο Πρώτο: Θα είναι θετικές οι εξελίξεις στον Τουρισμό – Πρόκειται για στίβο μάχης με απαιτήσεις (audio)

«Ο τουρισμός μας ανοίγει με αισιοδοξία αλλά και με ρεαλισμό. Πρόκειται πλέον για ένα στίβο μάχης που έχει απαιτήσεις, δεν είναι απλά μια κούρσα όπως κάναμε το 2019. Αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα τα οποία θα έχουν θετική έκβαση».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Ζήκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιώργο Πιτταρά.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους επισκέπτες με δεδομένη και την καλή υγειονομική εικόνα της χώρας, που οφείλεται στη διαχείριση που κάναμε στην κρίση», σημείωσε. Ο ίδιος έδωσε «συγχαρητήρια στους συμπολίτες μας και στις επιχειρήσεις του κλάδου για την υπεύθυνη στάση που κρατάμε στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων». «Αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να προβάλλεται και η χώρα μας από πέρυσι, ως ένας ασφαλής προορισμός. Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού πραγματοποιήθηκε  στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, καθώς και το συνέδριο των Ιταλών πρακτόρων έγινε και αυτό στη χώρα μας», σημείωσε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ζήκο, «αρχίζει σταδιακά η κάθοδος των τουριστών από τις χερσαίες πύλες της Ελλάδας», ενώ τις τελευταίες ημέρες «αρχίζουν να προστίθενται και οι χώρες που ξεκινούν προγράμματα για την Ελλάδα, όπως η Δανία, η Ουκρανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ρουμανία», σε συνδυασμό με τη Γερμανία, η οποία – όπως είπε – άνοιξε τα σύνορά της για τον τουρισμό προς την Ελλάδα.

«Είναι μια καλή κατάσταση, που θα τη δούμε να εξελίσσεται αισιόδοξα και θετικά τις επόμενες εβδομάδες», υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε νέα ζητήματα που προκύπτουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, όπως είναι οι μεταλλάξεις του ιού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε προτίμηση για τους τουρίστες από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λέγοντας ότι «δεν είναι πολύ δημοφιλείς η Τουρκία και η Ισπανία, και αυτή η συγκυρία μας βολεύει». «Θα πάμε καλά, αυτό φαίνεται από τις τάσεις που υπάρχουν στις κρατήσεις», υπογράμμισε. Μίλησε για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού τουλάχιστον κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς υπήρχαν μεγάλες πληρότητες σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς.

Αναφέρθηκε και στην καμπάνια του ΕΟΤ που «τρέχει παντού», σημειώνοντας ότι «γίνονται όλες οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, ότι θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος