Κ. Χατζηδάκης στην ΕΡΤΝΕWS: Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό – Τι είπε για αγρότες και ελέγχους από ΑΑΔΕ

«Στις 22 Μαρτίου θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο και η υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί τότε την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου» δήλωσε στην ΕΡΤΝΕWS ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των αγροτών και στην χρήση των POS.

«Δεν έχουμε δύνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες».

Οπως είπε ο κ Χατζηδάκης, «η Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη μείωσε τους φόρους για τους αγρότες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ την άμεση φορολογία. Στη συνέχεια μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στο 6%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Κατόπιν μείωσε το φορολογικό συντελεστή στο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα». Πρόσθεσε, ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν επιστρέφονταν, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επέστρεψε στο τέλος του 2022 και στο τέλος του 2023.

Μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε στην χρήση των POS λέγοντας ότι «μέχρι τις 20.000 θα είναι το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν POS». Επιπλέον, όπως δήλωσε «έρχεται voucher για αγορά POS και ταμειακών μηχανών».

Σχολιάζοντας το ρόλο της ΑΑΔΕ είπε ότι ελέγχει τις κινήσεις των φορολογουμένων.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην συνέχεια και στο θέμα των ανατιμήσεων στο ράφι των βασικών προϊόντων λέγοντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ, ότι αναζητείται «αντίδοτο» για την ακρίβεια.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε το καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Υπάρχει και η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, η αύξηση των επιδομάτων».

Σχετικές ειδήσεις:

Ποιες είναι οι κυρώσεις που προβλέπονται για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος