Κ. Ρουγγέρη στο Πρώτο: Φασισμός το κάψιμο βιβλίων και η αρπαγή του γυμνασιάρχη – Αν δεν τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες θα έχουμε και άλλα  (audio)

«Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτή η χώρα κάθε μέρα με εκπλήσσει δυσάρεστα, κάθε μέρα και χειρότερα», τόνισε η Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφές παιδικών βιβλίων, η οποία μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχολίασε το κάψιμο παιδικών βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά, από αρνητές, στη Χαλκίδα.

«Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτά τα πράγματα πρέπει να τα αναδεικνύουμε. Μήπως δεν πρέπει; Γιατί με αυτό τον τρόπο υπάρχουν και άλλοι μιμητές, είμαστε σε μια εποχή του παραλόγου. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας να καίνε βιβλία. Αυτά γινόντουσαν τα πολύ παλιά χρόνια. Τα έχω χάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για «φασισμό» όταν αισθάνεται ο καθένας ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να πάρει τον νόμο στα χέρια του, και να λειτουργήσει όπως θέλει, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι  Δημοκρατία.

Ερωτηθείσα για το κάψιμο βιβλίων στη ναζιστική Γερμανία το 1933, έκανε λόγο για «φασισμό στο έπακρον». «Αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω για ποιο λόγο, συνήθως ό,τι κάνουν δεν τιμωρούνται. Εγώ το αποδίδω στο ότι δεν υπάρχει τιμωρία. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια χώρα δημοκρατική, εάν δεν υπάρχει και η τιμωρία στην άκρη. Να φοβάται και κάποιος άνθρωπος να κάνει αυτά που κάνει. Είμαι πάρα πολύ ενοχλημένη», υπογράμμισε.

Συνέδεσε, μάλιστα, αυτές τις συμπεριφορές με τις γυναικοκτονίες. «Το ξέρετε ότι κάθε φορά που ανακοινώνεται από τα μέσα μια δολοφονία, μετά από λίγες ημέρες έχουμε έναν μιμητή; Δεν είναι τυχαίο. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, ότι κάθε φορά που γίνεται μια δολοφονία, ώσπου να γίνει η επόμενη “αναμασάμε” την πρώτη. Κάθε μέρα είναι κάποιος άρρωστος που παρακολουθεί και μιμείται για κάποιο λόγο, υπάρχουν άρρωστα μυαλά», επεσήμανε.

Η κυρία Ρουγγέρη εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας. «Πω, πω, Θεέ μου. Αυτό πάλι!», είπε, σημειώνοντας πως «οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν πάρα πολύ αυστηρά». «Αν δεν τιμωρηθούν θα δείτε ότι θα έχουμε και άλλα», εκτίμησε η ίδια.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος