Κ. Μητσοτάκης: “Στρατηγικός ο ρόλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Δίκαιη Μετάβαση “

Τη στήριξή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις Πρυτανικές αρχές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σημειώνοντας πως «δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης χωρίς την έντονη εμπλοκή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Ο πρωθυπουργός έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην “πράσινη” επιχειρηματικότητα, στην οποία το Πανεπιστήμιο επιδιώκει να αναλάβει κεντρικό ρόλο, προτάσσοντας τον σημαίνοντα ρόλο της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, παρουσίασε στον πρωθυπουργό την ταυτότητα του Πανεπιστημίου, το όραμα και τον ρόλο του ως στρατηγικό εταίρο στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της περιοχής. Ανέφερε ακόμα πως “η συγκυρία της μεταλιγνιτικής μετάβασης βρίσκει το Πανεπιστήμιο σε αναπτυξιακή τροχιά με ένα σπουδαίο κτηριολογικό πρόγραμμα υπό υλοποίηση και μία σειρά εμβληματικών και πρωτοπόρων έργων που στόχο έχουν να καταστήσουν την Δυτική Μακεδονία πρότυπο για άλλες υπό μετάβαση περιοχές της Ευρώπης καθώς και ευρωπαϊκό κέντρο αναφοράς για τη βιώσιμη ανάπτυξη την επόμενη ημέρα, στην μετά λιγνίτη εποχή”.

Ανέπτυξε, τέλος, στον πρωθυπουργό το ρόλο και τους κεντρικούς στόχους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος καινοτομίας, ενισχύοντας το brain gain στην Περιφέρεια, την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη στη Μετάβαση Α.Ε., την προσέλκυση ξένων φοιτητών από την ευρύτερη περιοχή, μέσω αγγλόφωνων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και τον σημαντικό ρόλο του ΠΔΜ στο σχεδιαζόμενο Παρατηρητήριο Δίκαιης Μετάβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος