Κ. Δουζίνας στο Πρώτο: Υπάρχει κίνδυνος πραξικοπήματος ή εμφυλίου στη Βραζιλία – Πάνω από το μισό του πληθυσμού της βρίσκεται στο όριο της φτώχειας (audio)

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βραζιλία και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σχολίασε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνο και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«O Λούλα κέρδισε οριακά. Ο Μπολσονάρο είχε επανειλημμένα μιλήσει στο παρελθόν μιμούμενος το πρότυπό του, τον Τραμπ, ότι δεν θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, διότι είναι δυνατόν να υπάρξει απάτη, βία και νοθεία και ότι θα λάβει μέτρα χωρίς ποτέ να εξηγεί ποια θα ήταν αυτά τα μέτρα για να ανατρέψει το άδικο αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Δουζίνας, ο οποίος βρισκόταν στην Βραζιλία πριν από λίγες μέρες.

«Ο Μπολσονάρο είναι πρώην λοχαγός, στέλεχος του βραζιλιάνικου στρατού και απέκλεισε την αρχική του δημόσια αναγνώριση τελοσπάντων.Από ότι φημολογείται διατηρεί εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς με κομμάτια της ηγεσίας του βραζιλιάνικου στρατού. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι από τη μια πλευρά μια υπόγεια σύγκρουση που έγινε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιας μορφής πραξικόπημα, αλλά να προχωρήσουμε σε έναν έμμεσο, υπόγειο σπαραγμό, δηλαδή να γίνει εμφύλιος πόλεμος», πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η οριακή επικράτηση του κεντροαριστερού Λούλα ντα Σίλβα έναντι του ακροδεξιού Ζαίρ Μπολσονάρο στις εκλογές της Βραζιλίας .

«Ο Λούλα έχει τα χαρακτηριστικά ενός σαμάνου, ενός ανθρώπου που η ζωή του  είναι χολιγουντιανής μορφής, είναι μυθική μορφή. Αυτά που έχει ζήσει και έχει περάσει και η αγάπη του κόσμου είναι τεράστια. Έχουμε έναν ηγέτη τον οποίο αγαπάει πραγματικά ο λαός με μία ένταση που δεν την έχω ξαναδεί στα πρόσφατα χρόνια στην πολιτική ζωή» , δήλωσε ο κ. Δουζίνας σχετικά με το νέο Πρόεδρο της Βραζιλίας

Ερωτηθείς για το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας , ο κ. Δουζίνας επισήμανε ότι αυτό είναι η φτώχεια , αναφέροντας ότι 33 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία πεινάνε και 100 εκατομμύρια είναι στο όριο της φτώχειας. «Έχουμε όμως και τεράστια ανισότητα, η οποία είναι πραγματικά πρωτοφανής. Αυτή η ανισότητα ένα κεντρικό χαρακτηριστικό και ο κόσμος περιμένει, αυτοί που ψηφίσανε τον Λούλα αλλά και οι άλλοι περιμένουν από τον Λούλα να πάρει πολύ γρήγορα και έντονα μέτρα», πρόσθεσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος