Ισπανία: Με μικρές εξαιρέσεις το υπουργείο Παιδείας προωθεί απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα σε σχολεία, κολέγια και λύκεια, ως απάντηση στις «ανησυχίες» που εγείρουν μεταξύ των οικογενειών και των δασκάλων, ανακοίνωσε το στέλεχος του υπουργείου την Τετάρτη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας «προτείνει τη μηδενική χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από την περίπτωση που, στα σχολεία της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «ο δάσκαλος τα θεωρεί απαραίτητα για την εκπαιδευτική δραστηριότητα», ανέφερε η διοίκηση.

Η υπουργός Παιδείας, Pilar Alegria, σκοπεύει έτσι να «ανταποκριθεί στις ανησυχίες που μοιράζονται τόσες οικογένειες και η εκπαιδευτική κοινότητα», εξήγησε μετά από συνάντηση με τις αρμόδιες στον τομέα της εκπαίδευσης περιφέρειες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία με τις περιφέρειες σε μια προσεχή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στην κοινωνία μας» σχετικά με αυτό το θέμα, τόνισε η σοσιαλίστρια υπουργός.

Στην Ισπανία, ένας αυξανόμενος αριθμός κοινοτήτων γονέων ζητούν την απαγόρευση ή την αυστηρότερη ρύθμιση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολείο.

Πρόσφατες έρευνες του ΟΟΣΑ και της UNESCO έχουν επισημάνει τον αρνητικό αντίκτυπο της υπερβολικής χρήσης smartphone στην προσοχή και τη μάθηση των μαθητών σε πολλές χώρες.

Πηγή: Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος