Iσπανία: Επένδυση ύψους 2,4 δισ. ευρώ για την επέκταση του αεροδρομίου της Μαδρίτης

Την δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ, ως πιο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού κατέλαβε η Ισπανίατο 2023. Η χρονιά που πέρασε έκλεισε με άφιξη ρεκόρ 84 εκατομμυρίων τουριστών 19% περισσότερους από το 2022 και η ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί από το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Από τα ισπανικά αεροδρόμια πέρασαν τουλάχιστον 283 εκατομμύρια επιβάτες και ειδικότερα από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης (Adolfo Suárez-Madrid Barajas) πέρασαν πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες, μπροστά από το El Prat, το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης , με περισσότερα από 16 εκατομμύρια επιβάτες και το αεροδρόμιο στην Palma de Mallorca, με περισσότερα από 11 εκατομμύρια.

Iσπανία: Επένδυση ύψους 2,4 δισ. ευρώ για την επέκταση του αεροδρομίου της Μαδρίτης
Γκισέ επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο Barajas στη Μαδρίτη. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση του αεροδρομίου Barajas της Μαδρίτης με επένδυση 2,4 δισ. ευρώ, επένδυση που θα επιτρέψει στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης να αυξήσει τη χωρητικότητά του σε 90 εκατομμύρια επιβάτες το 2031, κατά 28% περισσότερο.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι είναι η «μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας» και ότι η αξία αυτής της πρωτοβουλίας «ξεπερνά» τα ισπανικά σύνορα και θα επιτρέψει μια «ισχυρή ανάπτυξη» της χωρητικότητας και των δρομολογίων σε αυτό το αεροδρόμιο, καθώς και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας άμεσων και έμμεσων.

Οι εργασίες στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Μαδρίτης θα μπορούσαν να γίνουν παράλληλα με το έργο επέκτασης του αεροδρομίου της Βαρκελώνης, το οποίο εάν πραγματοποιηθεί, θα του επιτρέψει να αυξήσει τη ροή διεθνών πτήσεων, προϋπολογισμού 1,7 δις.

“Με την επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα, το αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid-Barajas γίνεται ένα από τα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στην ΕΕ. Μια επένδυση 2,4 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας σε υποδομές αεροδρομίων, που θα μεταφραστεί σε ισχυρή ανάπτυξη χωρητικότητας και δρομολογίων, δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και δημιουργία πλούτου.Το αεροδρόμιο της Μαδρίτης εδραιώνεται ως κόμβος για συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής και τώρα και Ασίας. Μια φιλοδοξία που αντανακλά αυτό που ήδη είμαστε: μια παγκόσμια τουριστική δύναμη.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος