Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Λουίς Ρουβιάλες, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μετά το επίμαχο φιλί σε ποδοσφαιρίστρια

Δεν παραιτείται ο Λουίς Ρουβιάλες, πρόεδρος της RFEF (Βασιλική Ομοσπονδία Ισπανικού Ποδοσφαίρου), όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στην Ισπανία, όπου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις. Ούτε το επίμαχο φιλί στην ποδοσφαιρίστρια Τζένυ Ερμόσο, ούτε και το να κυκλοφορεί στους ώμους του άλλη αθλήτρια, χωρίς συγκατάθεση φαίνεναι πως είναι λόγοι ικανοί για να τον κάνουν να παραιτηθεί.

Όλα αυτά, έγιναν στον τελικό του παγκόσμιου κυπέλου γυναικείου ποδοσφαίρου την περασμένη Κυριακή στην Αυστραλία , όπου η Ισπανία νίκησε την Βρετανία και η Ισπανία για πρώτη φορά κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο. Μίλησε για “κυνήγι μαγισσών” για “ψευδοφεμινισμό” αλλά ναι, ζήτησε συγγνώμη από την βασίλισσα Λετίθια και την πριγκίπισσα Σοφία όταν και ενώ βρισκόταν δίπλα τους έπιασε τα γεννητικά του όργανα την ώρα της λήξης. 

Την τελευταία εβδομάδα, δεν ήταν απλώς πρώτο θέμα που επισκίασε ακόμα και την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου του γυναικείου ποδοσφαίρου, στα ισπανικά ΜΜΕ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα προκάλεσε σωρεία δηλώσεων από σχεδόν όλα τα κόμματα που ζήτησαν άμεσα την παραίτηση του για απρεπή συμπεριφορά , για κατάχρηση εξουσίας, για σεξουαλική παρενόχληση αφού επρόκειτο για φιλί χωρίς την συγκατάθεση της αθλήτριας.

Φορείς, οργανώσεις, δικαστές, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές αλλά και πολιτικοί ζητούν την άμεση παύση του από το αξίωμα και ήδη έχουν γίνει πέντε μηνύσεις εναντίον του από αρμόδιους φορείς.

Αναμένεται η παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού και της κυβέρνησης ενώ οι δηλώσεις συνεχίζονται.

Πριν λίγο, ο Χαβιέρ Τέβας, πρόεδρος της LaLiga, μίλησε για πρώτη φορά για αυτή τη διαμάχη και επιβεβαιώνει ότι πολλοί δεν γνώριζαν τον Ρουβιάλες μέχρι τώρα και ότι όσοι ασχολούνται μαζί του είναι συνηθισμένοι στις «μισογυνικές χειρονομίες, τις βέβηλες εκφράσεις και τις προσβολές» του και ότι πάντα ξεφεύγει.

Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Λουίς Ρουβιάλες, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μετά το επίμαχο φιλί σε ποδοσφαιρίστρια
(AP Photo/Alessandra Tarantino)

«Το χονδροειδές τέχνασμα του να το παίζεις θύμα , όπως κάνει ο Ρουβιάλες, λειτούργησε πάρα πολλές φορές, όμως αυτή τη φορά το να συνεχίζεις να το δοκιμάζεις είναι απλά γελοίο και είναι αδύνατο να αποδοθεί η μισογυνική και περιφρονητική συμπεριφορά του σε οποιαδήποτε παράλογη συνωμοσία, όταν η φήμη του στο ισπανικό ποδόσφαιρο είναι ήδη αναπόφευκτη”, καταλήγει.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος