Ιράν: Αναφορές για φωτιά στον πυρηνικό σταθμό του Καράτζ

Πυρκαγιά ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό του Καράτζ, σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών της αντιπολίτευσης που επικαλέστηκαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν σχετικά με την πυρκαγιά ή την πιθανή αιτία.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews, Κωστής Κωνσταντίνου, αντιπολιτευόμενα ιρανικά ΜΜΕ στο εξωτερικό κάνουν λόγο για μια «ύποπτη φωτιά» σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην πόλη Καράτζ του Ιράν.

Σημειώνεται ότι το 2021, στο ίδιο σημείο σε επίθεση με drone η οποία είχε αποδοθεί στο Ισραήλ είχε καταστραφεί εγκατάσταση του Iran Centrifuge Technology Company ή TESA. Το εργοστάσιο TESA , παράγει πιο προηγμένες φυγόκεντρες που μπορούν να εμπλουτίσουν ταχύτερα ουράνιο.

Πηγές: ΕΡΤΝews – Κωστής Κωνσταντίνου, Jerusalem Post

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος