Ηράκλειο: Το μεσημέρι το ύστατο χαίρε στα δύο θύματα της φονικής κακοκαιρίας

Με τις κηδείες των δύο θυμάτων της φονικής πλημμύρας που “χτύπησε” την Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου γράφεται σήμερα ο τραγικός επίλογος του καταστροφικού περάσματος της κακοκαιρίας του περασμένου Σαββάτου.

Συγγενείς και φίλοι, συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι ακόμα, θα πουν το τελευταίο αντίο στον φωτογράφο Κώστα Βεργάκη και στην Ευγενία Κιρίλοβα – Σηφάκη, που από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ πήγαιναν για να καθαρίσουν το κατάλυμα του 50χρονου, χάθηκαν στα ορμητικά νερά που “έπνιξαν” τον δημοφιλή, γραφικό οικισμό και παρέσυραν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Η κηδεία του 50χρονου Κώστα Βεργάκη, πατέρα δύο παιδιών, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου. Ο 50χρονος φέρεται λίγες στιγμές πριν χαθεί να επικοινώνησε με τη σύζυγό του. Της είπε ότι το νερό καλύπτει το αυτοκίνητο και μετά η επικοινωνία κόπηκε, όπως και το νήμα της ζωής του.

Το ύστατο χαίρε θα πουν οικογένεια και φίλοι στην Ευγενία Κιρίλοβα στις 3:30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι. Η σορός της βρέθηκε χθες, Κυριακή, στην θάλασσα, ανάμεσα σε καλαμιές και άλλα φερτά υλικά και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν σπαρακτικές, καθώς στο σημείο βρισκόταν ο σύζυγός της, που, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, με ψυχραιμία όλες τις προηγούμενες ώρες παρακολουθούσε την πορεία των ερευνών και έπεφτε ο ίδιος στα νερά αναζητώντας την σύντροφό του, ενώ στο σημείο των ερευνών βρισκόταν και το ένα από τα δύο παιδιά της άτυχης γυναίκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος