Ηράκλειο: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 62χρονος για τον βιασμό του 9χρονου ανιψιού του

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ο 62χρονος που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τον βιασμό του ανήλικου ανιψιού του, από το 2016 ως το 2018, από τότε δηλαδή που το παιδί ήταν μόλις 9 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον θείο συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, κατά συγχώνευση, ενώ δεν του αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό. Την ενοχή του, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, παρά το γεγονός πως ο 62χρονος αρνήθηκε εκ νέου τα όσα του καταλογίζονται, τα οποία οποία απέδωσε σε εκδικητικά κίνητρα από την πλευρά της γιαγιάς του παιδιού.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης του ανήλικου αγοριού από τον θείο του, σε χωριό του Ηρακλείου ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Η γιαγιά του μικρού αγοριού, που ήταν η πρώτη μάρτυρας, επιβεβαίωσε τα όσα αποτροπιαστικά φέρεται να έζησε στα χέρια του θείου του το παιδί. Μάλιστα, στην κατάθεσή της, περιέγραψε με ανατριχιαστικές και σοκαριστικές λεπτομέρειες την “κόλαση”, που εμφανίζεται να γνώρισε ο εγγονός της κοντά στον 62χρονο. Το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε για σήμερα και αργά το μεσημέρι εκδόθηκε εκ νέου καταδικαστική απόφαση για τον 62χρονο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του, η οποία υποστήριξε ότι ο 62χρονος είναι αθώος.

Ο κατηγορούμενος πρωτοδίκως είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου του είχε επιβάλει κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών, με εκτιτέα τα 15.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος