Ηράκλειο: Στη Δικαιοσύνη δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από συγγενικά τους πρόσωπα

Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο σε δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από συγγενικά τους πρόσωπα, οι οποίες όταν αποκαλύφθηκαν προκάλεσαν σοκ και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία.

Πριν από λίγες ημέρες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 45χρονο σύζυγο της ετεροθαλούς αδερφής ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 7 του χρόνια.

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονου αγοριού από τον θείο του.

Στην πρώτη περίπτωση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 45χρονο για τις κατηγορίες του βιασμού και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και του επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 18 ετών και 9 μηνών. Η έφεση ομοφώνως κρίθηκε ότι δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο ίδιος οδηγήθηκε στη φυλακή. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το 13χρονο σήμερα κορίτσι μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε από τα 7 της χρόνια στη δασκάλα της. Ακολούθως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων και ο 45χρονος συνελήφθη. Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και υποστήριξε ότι το παιδί ψευδώς τον κατήγγειλε για λόγους εκδίκησης. Ωστόσο, εκτός από τη μαρτυρία της ανήλικης επιβαρυντική ήταν και η ιατροδικαστική έκθεση και έτσι ο 45χρονος καταδικάστηκε ομόφωνα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δικηγόρος της οικογένειας Σπύρος Βρέντζος, παρότι η συγκεκριμένη υπόθεση οριακά δεν εκδικάστηκε με βάση το πρόσφατο πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη, η απόφαση του Δικαστηρίου έδειξε ότι η ανηλικότητα προστατεύεται αυστηρά. Χαρακτήρισε δε μονόδρομο τις αυστηρές παραδειγματικές ποινές για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονου αγοριού από τον θείο του, σε χωριό του Ηρακλείου. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο τον 62χρονο για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου και είχε επιβάλλει κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Και σε αυτή την περίπτωση ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και αποδίδει την καταγγελία σε βάρος του σε εκδικητικά κίνητρα. Την καταγγελία είχε κάνει η γιαγιά του παιδιού, το οποίο σε ένα τετράδιο – ημερολόγιο κατέγραψε τα όσα φρικτά και αποτροπιαστικά φέρεται να έζησε στα χέρια του θείου του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος