Ηράκλειο: Ολοσχερής η καταστροφή στο κέντρο ανακύκλωσης από τη φωτιά – Άγνωστα τα αίτια

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά σε κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, που σήμανε “συναγερμό” και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ακόμη και σήμερα, δύο ημέρες μετά, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς, που εκδηλώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς. Όπως ανέφερε, έχουν οριστεί πραγματογνώμονες για την προανάκριση, η οποία είναι σε εξέλιξη. Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολη και επικίνδυνη τη φωτιά. Εξ’ αρχής ο στόχος που είχε τεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αυτή να μην επεκταθεί εκτός των χωρικών ορίων του κέντρου, κάτι που επιτεύχθηκε. Σημειώνεται, ότι δίπλα από τη φλεγόμενη επιχείρηση υπήρχαν δεξαμενές βιοαερίου, ενώ όσο οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες ακούγονταν εκρήξεις. Στην επιχείρηση εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν υπήρχαν εργαζόμενοι.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 οχήματα και 60 πυροσβέστες, ενώ σημαντική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν η δεξαμενή δυναμικότητας 30 τόνων που έφτασε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος