Οριοθετημένη η φωτιά στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/5/2022) στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου. Στις φλόγες τυλίχτηκε κέντρο οικοδομικών υλικών, κοντά σε μονάδα ανακύκλωσης κάτι που έκανε αρκετά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μετά από εργώδεις προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε μια τιτάνια προσπάθεια να μην ξεφύγει η πυρκαγιά από την ξυλαποθήκη και μάντρα οικοδομικών υλικών, όπου αρχικά εκδηλώθηκε η φωτιά, εξελίχθηκε  η προσπάθεια των πυροσβεστών στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά οριοθετήθηκε, ωστόσο ακόμα δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος να επεκταθεί και σε γειτονικές επιχειρήσεις με ακόμα πιο εύφλεκτα υλικά αλλά και δεξαμενές, γι’ αυτό και το περιστατικό σήμανε συναγερμό σε όλες τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη, αν τυχόν χρειαστούν.

Περιμετρικά της φλεγόμενης επιχείρησης η αστυνομία έχει αποκόψει την κυκλοφορία ενώ οι μεγάλες ποσότητες νερού που έφτασαν τόσο από το αεροδρόμιο όσο και από τις υδροφόρες του δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας, βοήθησαν σημαντικά ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά, που κινδύνεψε να μετατρέψει σε κρανίου τόπο τη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν στο σημείο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος