Ηράκλειο και Χανιά οι σταθμοί της διήμερης επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μ. Σχοινά

Την Κρήτη επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος το πρωί μιλά στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγεται στη Χερσόνησο.

Ο κ. Σχοινάς κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στο νησί θα επισκεφθεί τα Χανιά και το Ηράκλειο. Σήμερα, μετά την ομιλία του στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και Αντιπεριφερειάρχες. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί το «Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» του ΝΑΤΟ στη Σούδα, ενώ στη συνέχεια θα γευματίσει με το Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και αιρετούς της περιοχής.

Το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ξεναγηθεί στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και θα επισκεφθεί τους «τάφους των Βενιζέλων» στο Ακρωτήρι.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο, κύριο Νεκτάριο Ταβερναράκη και τα στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Επίσης, θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου.

Το μεσημέρι, ο Αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αρκαλοχώρι, όπου θα συναντήσει νέους και νέες εθελοντές του 6ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης και θα μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία του στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Κρήτης με θέμα: «Η Κρήτη ως πρότυπο του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» . Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος