Ηράκλειο: Απολογούνται οι δύο αδερφοί για το αιματηρό επεισόδιο στο Αντισκάρι και ο 37χρονος για τις e-απάτες

Η ώρα των απολογιών έφτασε σήμερα για τους κατηγορούμενους σε δύο υποθέσεις που απασχολούν τις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου: Το αιματηρό επεισόδιο στο Αντισκάρι, όπου τραυματίστηκε από σφαίρα 20χρονος, και τη σπείρα που «άδειασε» τους λογαριασμούς τουλάχιστον πέντε πολιτών, αρπάζοντας με τη χρήστη της τεχνολογίας πάνω από 120.000 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση, σήμερα οδηγείται ξανά ενώπιον της ανακρίτριας – από την οποία είχε ζητήσει και πάρει προθεσμία – 37χρονος Πακιστανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη δράση της σπείρας. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί για την υπόθεση 6 άτομα, από τα οποία προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μόνο ένας 48χρονος. Συνολικά, στην υπόθεση εμπλέκονται 15 άτομα. Για 14 έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8. Η πολυμελής σπείρα φέρεται σε διάστημα δύο ετών να κατάφερε να αποσπάσει από τουλάχιστον 5 πολίτες που ζουν σε διαφορετικές πόλεις της χώρας 124.430 ευρώ.

Μάλιστα παρέκαμπταν τις ασφαλιστικές δικλείδες των τραπεζών, με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Αφού, με άγνωστο τρόπο, απέκτησαν τα στοιχεία e-banking, συμπεριλαμβανομένων και των password των θυμάτων τους, στη συνέχεια, με πλαστά πιστοποιητικά, απευθύνθηκαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και προμηθεύτηκαν κάρτες sim – κλώνους, προς αντικατάσταση των καρτών των κινητών τηλεφώνων των ανυποψίαστων πολιτών που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους. Ακολούθως, προέβαιναν στη μεταφορά των ποσών από τους λογαριασμούς των θυμάτων σε δικούς τους χωρίς πρόβλημα, καθώς τα μηνύματα επιβεβαίωσης που έστελναν οι τράπεζες έφταναν μέσω των sim – κλώνων στα δικά τους κινητά.

Άλλη εκδοχή για το επεισόδιο στο Αντισκάρι

Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένο να περάσουν ξανά την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν, τα δύο αδέρφια, 30 και 32 ετών που κατηγορούντα για το αιματηρό επεισόδιο στο Αντισκάρι, όπου ο πρώτος φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε στο χέρι τον 20χρονο πνευματικό αδερφό του, παρουσία και του νονού του. Οι δύο άνδρες σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εμφανίστηκαν την περασμένη Τρίτη στην ανακρίτρια και πήραν προθεσμία. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του 30χρονου και για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 32χρονου.

Όπως ανέφερε στο ertnews η δικηγόρος των δύο αδερφών, Θεονύμφη Μπέρκη, οι εντολείς της θα παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το επεισόδιο, οι οποίες -όπως ισχυρίζεται- “απέχουν παρασάγγας από τα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, από την πλευρά του τραυματία”. Όπως ανέφερε, σε βάρος των εντολέων της υπήρξε απειλή κατά της ζωής με όπλο, η οποία προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος