Ηράκλειο: Παραδόθηκαν τα δύο αδέρφια για το επεισόδιο στο Αντισκάρι – Τι ισχυρίζονται

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου θα εμφανίστηκαν σήμερα το μεσημέρι τα δύο αδέρφια που «πρωταγωνίστησαν» στο αιματηρό επεισόδιο στο Αντισκάρι, στη διάρκεια του οποίο τραυματίστηκε από πυροβολισμό 20χρονος.

Τα δύο αδέρφια, 30 και 32 ετών διέφυγαν τη σύλληψη και μέχρι τώρα παρέμεναν άφαντα για τις Αρχές, ωστόσο, σήμερα, συνοδευόμενα από τη δικηγόρο τους πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης και να δώσουν την δική τους εκδοχή για το συμβάν. Οι δύο άνδρες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του 30χρονου, που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε τον 20χρονο, και για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 32χρονου.

Όπως ανέφερε στο ertnews η δικηγόρος των δύο αδερφών, Θεονύμφη Μπέρκη, οι εντολείς της θα παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το επεισόδιο, οι οποίες -όπως ισχυρίζεται- “απέχουν παρασάγκας από τα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, από την πλευρά του τραυματία”. Όπως ανέφερε, σε βάρος των εντολέων της υπήρξε απειλή κατά της ζωής με όπλο, η οποία προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Η εκδοχή του 20χρονου τραυματία και του πατέρα του, ωστόσο, ήταν διαφορετική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικογένειες είχαν κτηματικές διαφορές, αλλά και δεσμούς, καθώς ο 45χρονος έχει βαφτίσει τον 30χρονο βασικό κατηγορούμενο. Την επίμαχη μέρα, 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η πλευρά του θύματος, υπήρξε διαπληκτισμός. Ακολούθως ο 30χρονος από τα δύο αδέρφια επιχείρησε να χτυπήσει με το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητό του τον 45χρονο και τον γιο του, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του τον 20χρονο και ο μικρότερος από τους δύο αδερφούς πυροβόλησε προς το μέρος του. Από τα πυρά τραυματίστηκε στο χέρι ο 20χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος από τους δύο αδερφούς αποφυλακίστηκε πριν από λίγο καιρό, καθώς είχε καταδικαστεί για την υπόθεση του φόνου με μαγκούρες του Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος