Ηλίας Μόσιαλος: Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς – Ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλλουν τις γνώμες μη ειδικών

Array

“Ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50, μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες και είναι σημαντικό για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 50 και να γίνει και η τρίτη δόση”, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3. “Ο μισός πλανήτης έκανε τουλάχιστον τη μισή δόση του εμβολίου, δηλαδή το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς” είπε, καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται. Η πλειονότητα δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο, επισήμανε, παρότι δεν υπάρχει κάποιος που πιστοποιημένα πέθανε από εμβόλιο m-RNA. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν με τους χιλιάδες θανάτους και τις χιλιάδες νοσηλείες ανεμβολίαστων και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, το πρώτο διάστημα δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις αρνητικές ειδήσεις και στα όποια προβλήματα προέκυψαν από το Astra Zeneca, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρξε κάτι ανάλογο με  τα m-RNA εμβόλια, τονίζοντας ότι, εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα δινόταν ανάλογη δημοσιότητα. Τόνισε ότι, ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι ή πρόβλημα από εμβόλιο τους τελευταίους 5-6 μήνες, υπάρχουν πάνω από 5 εκατομμύρια νεκροί που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μη εμβολιασμένοι. 

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλλουν τις γνώμες ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί. Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και ταυτόχρονα να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες. 

“Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown“, εκτίμησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι η πολιτεία μπορεί να εξετάσει τοπικούς περιορισμούς ή την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος