Ιαβέρης στο Πρώτο: Το δημογραφικό γιγαντώθηκε από τη γενοκτονία στο δρόμο – Απορώ πως δεν τρομάζει ολόκληρη η χώρα (audio)

«Αυτοί που διαλύονται και σκοτώνονται στο δρόμο είναι άνθρωποι από 5 έως 29 ετών, είναι η πρώτη αιτία θανάτου το τροχαίο έγκλημα σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέος που χάνει τη ζωή του ή την καταστρέφει μένοντας βαριά ανάπηρος, δεν έχει προλάβει να κάνει ακόμη παιδάκια. Εδώ μπήκαμε στη διαδικασία της γενοκτονίας κατευθείαν», τόνισε ο πολύ γνωστός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρης, κατά κόσμο Τάσος Μαρκουίζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Από εδώ ξεκινά το δημογραφικό πρόβλημα, όχι από την υπογεννητικότητα. Είναι λάθος.. Η υπογεννητικότητα απλά συντηρεί το δημογραφικό. Λύση είναι να κρατήσεις ζωντανούς τους νέους», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία 60 χρόνια 150.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία, 150.000 έμειναν «ζωντανοί νεκροί» δηλαδή  βαριά ανάπηροι, 300.000 ελαφρύτερα ανάπηροι, 2 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίστηκαν και 1 εκατομμύριο δεν γεννήθηκαν «Πώς γίνεται τα κανάλια, η Πολιτεία και η Βουλή να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον θάνατο των παιδιών τους; Έχω στερέψει στη προσπάθεια να εξηγήσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Απορώ πως δεν τρομάζει μια ολόκληρη χώρα, που εδώ και 50-60 χρόνια αφανίζεται από αυτή τη γενοκτονία», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι «αυτή η ράτσα μπαίνει μέσα σε αυτοκίνητα που τα έχει μετατρέψει σε όπλο».

Ζήτησε αυστηροποίηση των ποινών για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται κάποιος με πρόστιμα 700 ευρώ εάν περνάει με κόκκινο, δηλαδή εάν κάνει «απόπειρα θανάτωσης», και μάλιστα «να σου κάνουν και έκπτωση αν τα πληρώσεις μετρητοίς, λες και είναι ύφασμα με το μέτρο».

«Ο σύζυγός της Καρολάιν, πήγε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και έφαγε 11 χρόνια επειδή σκότωσε τον σκύλο του. Δυο νεαροί πριν μερικά χρόνια μπροστά από το πανεπιστήμιο Χανίων, η Στέλλα και ο Γιάννης, 19 χρονών, βάδιζαν και ένας τύπος πέρασε με 140 χιλιόμετρα, τους σκότωσε, τράκαρε στη συνέχεια με μια μοτοσικλέτα, τράκαρε σε έναν τοίχο και τον έπιασαν. Έπειτα από 4-5 χρόνια, ο οδηγός ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο, λέγοντας ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Συγκινήθηκε το δικαστήριο και του επέβαλε 5 χρόνια, τα οποία τα εξαγόρασε σε δόσεις επειδή δεν είχε λεφτά λες και αγόραζε οικόπεδο. Πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Βεβαίως να τιμωρούνται οι εγκληματικές πράξεις κατά κατοικίδιων. Αλλά δεν μπορεί να είναι κάτω από αυτό η ζωή ενός παιδιού. Αυτό δεν γίνεται», επισήμανε.

«Όλοι ξεκινούν από το σπίτι χωρίς να σκέφτονται ότι τους περιμένουν τα παιδιά τους να γυρίσουν πίσω. Όλα αυτά που συμβαίνουν στον δρόμο, θεωρούνται παραβασούλες εξ αμελείας του ΚΟΚ. Ποια είναι η αμέλεια; Ότι το 90% όσων φτάνουν σε φανοστάτη και ανάβει πορτοκαλί, όλοι πατάνε γκάζι; Αυτό είναι αμέλεια; Μήπως είναι εντολή ενός ανήθικου υποκειμένου ότι κάποιος άλλος δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις συγκρούσεις οχημάτων που καταγράφονται κάθε μέρα στον Κηφισό, στην παραλιακή και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες, ο Ιαβέρης αντέτεινε ότι «κανονικά έπρεπε να γίνονται κάθε δευτερόλεπτο με τη βλακεία που κουβαλάμε στο κεφάλι μας», ενώ χαρακτήρισε δικαιολογίες την κακή ψυχολογία μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού λόγω της πανδημίας. «Τι μας λες ρε φιλαράκο; Δηλαδή πρέπει να βγεις έξω με φρενίτιδα; Έχουμε παλαβώσει τελείως;», διερωτήθηκε.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης ς, που δείχνουν ότι «η μέγιστη ανησυχία του Έλληνα είναι η τσέπη του, η πάρτη του. Η Οικονομία, με μεγάλή διαφορά. Ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση, η Ουκρανία, η Τουρκία, ο κορονοϊός. Δεν υπάρχει πουθενά ο θάνατος των παιδιών στην άσφαλτο», υπογράμμισε.

Επέρριψε ευθύνες στη νοοτροπία των πολιτών, λέγοντας ότι «η Πολιτεία δεν ήρθε και μας μπαστακώθηκε, κάποιος τη διάλεξε. Ο αρχηγός του κράτους που λέγεται πολίτης, ψηφοφόρος, κακοαναθρεμένος, πονηρός, ιδιοτελής, βολεμένος, τακτοποιημένος. Αυτός που σκοτώνεται μόνος του με τη συμπεριφορά του, αυτό που σκοτώνει είναι η ανοησία, η ασυνειδησία, η αγένεια, η αυθάδεια, η ασέβεια, όλα αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα στον δρόμο, γύρω μας και αν κοιτάξουμε και τον καθρέφτη θα δούμε και τα μάτια μας». υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος