Ιαπωνία: Έφτασαν τα 1.000 τα κρούσματα του Covid-19

Οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό Covid-19, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν στη χώρα αυτή σε 1.000.

Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα. Η είδηση μεταδόθηκε από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Νότια Κορέα: 516 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Τουλάχιστον 32 οι νεκροί

Την ίδια ώρα ραγδαία είναι η εξάπλωση του Covid-19 στη Νότια Κορέα, όπου οι υγειονομικές αρχές της χώρας κατέγραψαν 516 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Η είδηση έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση του προέδρου της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζε-ιν, ότι κηρύσσει τον «πόλεμο» στον κορονοϊό.

Η συνέχιση της έξαρσης των μολύνσεων αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 σε 5.328, εκ των οποίων έχουν υποκύψει οι 32. Ο απολογισμός αυτός είναι μακράν ο χειρότερος σε οποιαδήποτε χώρα πλήττεται από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Την Τρίτη ο πρόεδρος Μουν ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για τις ελλείψεις που έχουν ενσκήψει σε προστατευτικές μάσκες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία.

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος