Η Ρωσία αναστέλλει τη λειτουργία της διπλωματικής της αποστολής στο ΝΑΤΟ

«Η Ρωσία θα αναστείλει ττη λειτουργία της μόνιμης αποστολής και άλλων οργάνων για επαφές με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία από την 1η Νοεμβρίου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αιτιολογώντας την απόφαση της Μόσχας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως «σε απάντηση των ενεργειών του ΝΑΤΟ, αναστέλλουμε το έργο της μόνιμης αποστολής μας, συμπεριλαμβανομένου του έργου του επικεφαλής στρατιωτικού εκπροσώπου, πιθανότατα από την 1η Νοεμβρίου, ή ίσως να απαιτηθούν λίγες μέρες ακόμη». Ταυτόχρονα, η στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μόσχα δεν θα λειτουργεί επ’ αόριστον, καθώς τόσο αυτή όσο και το γραφείο πληροφοριών θα κλείσουν. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, αφού εξήγησε πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δυο πλευρών μέσω του στρατού, δήλωσε πως

«εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επείγοντα ζητήματα, θα μπορούν να επικοινωνούν με τον πρέσβη μας στο Βέλγιο για αυτά τα θέματα, ο οποίος διασφαλίζει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Βασιλείου του Βελγίου».

Η Βορειατλαντική Συμμαχία πριν από λίγες μέρες είχε αναστείλει τη διαπίστευση οχτώ υπαλλήλων της ρωσικής μόνιμης αποστολής, μειώνοντας τον αριθμό της σε δέκα. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η παραπάνω απόφαση ουδέποτε αιτιολογήθηκε στη Ρωσία.
Τέλος, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα «δεν θα παριστάνει πλέον πως αναμένει  αλλαγές στις διμερείς σχέσεις, καθώς κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί  στο εγγύς μέλλον».
Πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του ΝΑΤΟ στη Μόχα αρνήθηκε να σχολιάσει την αναστολή λειτουργίας του.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος