Η μάνα γη της Κρήτης στη καρδιά της Θεσσαλονίκης: Γεύσεις του νησιού στη ΔΕΘ έως τις 7/11

Array

Η καρδιά της Κρήτης χτυπάει στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες και έως τις 7/11/2021 και συγκεκριμένα στη ΔΕΘ. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην «καρδιά» της πόλης με εννέα ημέρες παραδοσιακών γεύσεων και γιορτής, καθώς δεκάδες παραγωγοί από κάθε γωνιά της κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας,  φέρνουν στην πόλη τα τοπικά τους προϊόντα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς παραδοσιακά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, τυρί, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, γλυκά, παξιμάδια, τσικουδιά, ρακί κ.ά., ενώ δεν λείπουν και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.

Η είσοδος για τους ενδιαφερόμενους είναι δωρεάν, με δωρεάν πάρκινγκ και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η έκθεση δεν έγινε τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, επέστεψε όμως δριμύτερη, με την παρουσία 50 παραγωγών από διαφορετικά σημεία του νησιού αλλά και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας, συνδυάζοντας τη γαστρονομίας με τον πολιτισμό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος