Δεξαμενόπλοιο δέχτηκε επίθεση στο Ορμούζ – Για δύο νεκρούς ναυτικούς από αμερικανικό πύραυλο σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν μιλά η Τεχεράνη

Ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LPG υπό σημαία της Μοζαμβίκης, στο οποίο επέβαιναν 28 Ινδοί μέλη του πληρώματος, δέχτηκε επίθεση στα ιρανικά χωρικά ύδατα την Παρασκευή, όπως ανέφερε η ινδική πρεσβεία στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο X, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές.

Το πλοίο, με το όνομα «Disha», δέχτηκε επίθεση από άγνωστο πύραυλο κοντά στα Στενά του Ορμούζ, ενώ κατευθυνόταν προς τον Περσικό Κόλπο, όπως ανέφερε την Παρασκευή η «Forward Seamen’s Union of India», μια συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί τους ινδούς ναυτικούς.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο μια ανώνυμη καλά πληροφορημένη πηγή, μετέδωσε ότι μια αμερικανική πυραυλική επίθεση εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου LPG στον Κόλπο του Ομάν σκότωσε δύο μέλη του πληρώματος και προκάλεσε ζημιές στο μηχανοστάσιό του, καθιστώντας το πλοίο ανίκανο να συνεχίσει.

Το Fars ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πίστευαν ότι το δεξαμενόπλοιο μετέφερε ιρανικό αέριο.

Ο αμερικανικός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος