Η Κίνα καταδικάζει την υποστήριξη της Σλοβενίας στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν

Την Τετάρτη (19/01), το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την υποστήριξη της Σλοβενίας στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ζάο Λιτζιάν, δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση σοκαρίστηκε από την εν λόγω υποστήριξη και ότι πρόκειται για «προφανή παραβίαση» της αρχής της «μίας Κίνας». Ο Ζάο υποστήριξε ότι υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο και η Ταϊβάν είναι μέρος της. Τόνισε ότι η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα.

Επισήμανε περαιτέρω ότι ο όρος «αρχή της μίας Κίνας» είναι γενικά αναγνωρισμένος στις διεθνείς σχέσεις και αποδεικνύει τη καθολική συναίνεση της διεθνούς κοινότητας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι είναι η πολιτική βάση που τηρείται μεταξύ Κίνας και Σλοβενίας και Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίστοιχα.

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σταθερή αποφασιστικότητα του κινεζικού λαού να προστατεύσει την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα», ανέφερε.

Ο Γιάνεζ Γιάνσα, ο  Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, χαρακτήρισε την Ταϊβάν ως «δημοκρατική χώρα» και μιλώντας στην ινδική δημόσια υπηρεσία ξεκαθάρισε ότι η Σλοβενία και η Ταιβάν εργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία ανταλλαγής εκπροσώπων στα πλαίσια που ακολουθούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ με την Ταϊβάν και όχι στο επίπεδο των πρεσβειών.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος