Ι. Καμτσίδου, καθ. Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΡΤNews για πρόταση μομφής: Τι προβλέπει το άρθρο 84 του Συντάγματος

Την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, την πρόταση μομφής ανέλυσε στο EΡΤΝews, στην εκπομπή NEWSROOM και στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, η Ιφιγένεια Καμτσίδου αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής

Η κ. Καμτσίδου ανέφερε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά το Σύνταγμα είναι «μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία», βάσει της οποίας η αντιπολίτευση καλεί σε λογοδοσία την κυβέρνηση. Η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται πάντοτε με βάση συγκεκριμένα θέματα. Δεν είναι κάτι αόριστο δηλαδή και καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει για τους χειρισμούς που έχει κάνει και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει»

Για τι μορφή θα πάρει η συγκεκριμένη πρόταση και εαν μπορούν να εισαχθούν και διαφορετικά ζητήματα η αναπληρώτια καθηγήτρια σημείωσε: «Πρέπει τα ζητήματα που θα τεθουν να είναι συγκεκριμένα τα οποία θα πρέπει να απαριθμούνται, να αναφέρονται. Εν τω μεταξύ για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής πρέπει να συγκεντρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των 151, δηλαδή της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών».

Η κ. Καμτσίδου μίλησε και για το πολιτικό περιεχόμενο της πρότασης μομφής όπου και επεσήμανε: «Το πολιτικό περιεχόμενο είναι ότι αναγκάζονται οι κυβερνώντες να δώσουν λόγο και να παρουσιάσουν στη λαϊκή αντιπροσωπεία και δι αυτής στον ελληνικό λαό τα στοιχεία των υποθέσεων που ερευνώνται έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να απευθύνει μομφή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος