Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν την πόλη Λβιβ – Νέα επιπλέον στοιχεία για εγκλήματα πολέμου

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν την πόλη Λβιβ η οποία έχει μείνει χωρίς ρεύμα, αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κίεβο Γιώργος Σιδέρης. Επιβεβαιώθηκε επίσης επίθεση πυραύλων στην περιοχή Κιρόβονγκραντ, ενώ πύραυλοι που πετούσαν πάνω από το Κίεβο αναχαιτίστηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο πυραύλους Κρουζ πάνω από τη Βίνιτσα, ενώ αναφέρθηκε ότι είναι σε πλήρη ανάπτυξη η αεράμυνα των ουκρανικών δυνάμεων τόσο στο Κίεβο όσο και στο Ντνίπρο.

Σήμερα φάνηκε πως στα σημεία ελέγχου γίνονται ενισχύσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του σημερινού οδοιπορικού μας, είδαμε ακόμη και αρματοφορείς να μεταφέρουν άρματα μάχης προς τα περίχωρα ώστε να ενισχυθεί ξανά η άμυνα της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει ο Γιώργος Σιδέρης.

Την ίδια στιγμή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από την Ουκρανία που αναγνωρίστηκαν πρόσφατα ως διεθνείς, συλλέγουν στο Κίεβο τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο και φτάνουν έως τις ειδικές δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού σε Χάρκοβο, Μικολάιφ, Τσερνίγιεφ. Το μεγάλο τους στοίχημα είναι να φτάσουν έως την Μαριούπολη τις επόμενες ώρες και να δώσουν στον στρατό που παραμένει εκεί αυτά τα είδη.

Στο Κίεβο δόθηκαν και νέα επιπλέον στοιχεία που μιλούν για εγκλήματα πολέμου, ανάμεσα σε αυτά και ο βιασμός.

Δίπλα στη πόλη της Μπούκα που βρέθηκαν τα πτώματα ανθρώπων που είχαν βασανιστεί και εκτελεστεί, είναι το χωριό Ιρπίν. Εκεί βρέθηκε η Γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας για να ερευνήσει υποθέσεις βιασμών.

Και μάλιστα από εκεί τόνισε πως ο βιασμός είναι η κατ εξοχήν τακτική της Ρωσίας.

Το απόγευμα η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας μίλησε για υποθέσεις σεξουαλικής βίας για τις οποίες οι Ουκρανικές αρχές συνεργάζονται με τον ΟΗΕ.

Τέλος στην Ουκρανία φτάνει βοήθεια από την Πολωνία, τη Μολδαβία και τις Βρυξέλλες.

αποστολή Κίεβο: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος