Η Δανία αποχαρακτηρίζει τον covid-19 από επικίνδυνη ασθένεια

Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου δεν θα θεωρείται επικίνδυνη νόσος ο covid-19,  αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Δανίας. Η Ελίνα Σταματάτου, πρόεδρος Ελληνικής κοινότητας Δανίας εξηγεί με ποιο τρόπο επετεύχθη αυτό.

Το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι πολύ υψηλό. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συνεχή τέστ σχεδόν καθημερινά, για όλους, που διασφαλίζουν τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, τονίζει η κ. Σταματάτου.

Υπενθυμίζει ότι εξ αρχής η Δανία δεν είχε επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά μόνο περιορισμούς στις συναθροίσεις, σε κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς.

Όπως σημειώνει, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουν στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα καταγράφονται και περνούν από ηλεκτρονικό έλεγχο. Δεν υπάρχουν πλέον όρθιοι στα μέσα συγκοινωνίας και με την έκδοση του εισιτηρίου, ο υποψήφιος επιβάτης κλείνει και την θέση του. Έτσι, διασφαλίζεται ότι δεν ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο ο αριθμός των επιβαινόντων, ενώ ελέγχεται τυχόν διασπορά του ιού.

Αν κάποιος ανεμβολίαστος έρθει στην Δανία, θα πρέπει να περάσει από μοριακό τέστ, και σε περίπτωση που βρεθεί θετικός παραλαμβάνεται από ειδικό προσωπικό με στολές, οι οποίοι τον μεταφέρουν και τον βάζουν να μείνει σε ένα ξενοδοχείο, πλήρως απομονωμένο, για 15 ημέρες. Όταν παρέλθει το αναγκαίο διάστημα μπορεί να συνεχίσει την διαμονή του στην Δανία, τηρώντας όλους τους κανόνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος