Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή και οι δηλώσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλητή

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 8.55μ., επίδοση, που είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών.

Στο Βελιγράδι, όπου διεξάγεται η διοργάνωση ακούστηκε προς τιμήν του ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και στη συνέχεια ο 24χρονος πρωταθλητής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη νέα επιτυχία του.

«Το αφιερώνω στους ανθρώπους, που ήρθαν, τους συγγενείς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, που ήρθαν σήμερα να με δουν οδικώς από τα Γρεβενά. Το αφιερώνω σε αυτούς, ήταν πολύ καλό, που ήταν εδώ, μου έδωσε πολλή χαρά».

Σχετικά με το τι συμβουλεύει τα νέα παιδιά είπε: «Να χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους για τα περισσότερα πράγματα και να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό, που κάνουν».

Για το αν είναι δύσκολη η προσπάθεια να φτάσει μέχρι εδώ ανέφερε: «Ναι, είναι δύσκολα. Όλα τα αθλήματα, για όλους είναι δύσκολο. Και για να φτάσεις στην κορυφή και να μείνεις κι εκεί, αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, δεν το καταλαβαίνουν πολλοί αλλά…»

Για την μεγαλύτερη επίδοση, που ψάχνει είπε: «Πιστεύω ότι μπορούσα να το κάνω και σήμερα, δηλαδή τι 55, τι 62 (σ.σ. εκατοστά) αλλά δεν ξέρω, έκανα ένα άκυρο καλό και μετά λίγο άδειασα, κουράστηκα, γιατί έκανα καλό ζέσταμα και χάλασα πολλή ενέργεια γιατί όλα τα άλματά μου ήταν 8.50, εντάξει, δεν είναι εύκολο. Πιστεύω γίνεται, ναι.

Πρέπει να κάνω μια καλή προετοιμασία τώρα, να δουλέψω σε όλα, όλα πρέπει να ανεβούν, δεν γίνεται να αφήσεις κάτι εκτός, όλες τις παραμέτρους και πιστεύω γίνεται να κάνω παραπάνω στο ανοιχτό. 8.55 κλειστό, στο ανοιχτό γιατί όχι 8.70 ας πούμε».

Για το «δώρο» της ημέρας των γενεθλίων του:

«Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω, έλεγα “είναι ευκαιρία να κερδίσω”, δεν είναι τόσο δυνατό το επίπεδο”. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν. Ο Σουηδός πήδηξε πάρα πολύ καλά και οι Αμερικάνοι ήταν καλοί, δηλαδή ήταν ΟΚ το επίπεδο, ήταν καλύτερο απ’ όσο περίμενα. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα πηδήσω πανελλήνιο ρεκόρ, δηλαδή 100% σίγουρος ήμουν, δεν ξέρω, ό,τι και να έκανα πιστεύω θα ήταν 8.40 αλλά ήταν 8.50, ήμουν ακόμα καλύτερα απ’ όσο περίμενα. Κι όλα τα άλματα ήταν 8.50 επίσης. Είχα πει ότι 8.40 θα χρειαστεί, 8.38 έκανε ο Σουηδός, ήμουν μέσα. Πίστευα ο Σουηδός θα κάνει περίπου 8.35, εντάξει 8.38 έκανε.

Σχετικά με το αν πίστευε ότι θα κάνει 8.50:

«Όχι, πίστευα 8.45, εντάξει δέκα πόντους πάνω έκανα, αλλά οκ. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο, ένιωθα έτσι λίγο κάπως όρεξη και λέω εντάξει, πάμε για κάτι καλό. Με τρελαίνει ο αγώνας, σήμερα μετά το πρώτο άλμα, αυτό, που ήταν, δεν ήταν άκυρο, δεν ξέρω, έκανα το δεύτερο αυτό και μετά λέω “πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ”, το ένιωθα έτσι».

Για τη συνέχεια και τις μεγάλες διοργανώσεις, που έρχονται:

«Θα κάνω μια καλή προετοιμασία, θα είμαι έτοιμος, κι εγώ στον αγώνα μπορώ να αγωνίζομαι, άμα είμαι καλά, θα αγωνιστώ. Ελπίζω να είμαι καλά, να είμαι υγιής».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι δήλωσε:

«Για μένα ήταν το τελευταίο χρυσό, που μου έλειπε, ευχαριστώ, που μου το χάρισες (σ.σ. κοιτώντας τον Τεντόγλου)».

Για το πού μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί είπε:

«Κανένας δεν το ξέρει. Του εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στην προπόνηση και θα βελτιώνεται συνέχεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος