Xρυσό μετάλλιο και Πανελλήνιο ρεκόρ o Μίλτος Τεντόγλου – Άλμα 8,55 μέτρων (video)

Έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι και κατέκτησε παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, κάνοντας άλμα στα 8 μέτρα και 55 εκατοστά ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό, σπάζοντας το προηγούμενό του, το οποίο είχε πετύχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, όταν είχε προσγειωθεί στα 8,38 μέτρα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στο Βελιγράδι, έκανε στη δεύτερη προσπάθειά του, άλμα στα 8,55 μέτρα, που αποτελεί την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην ιστορία του κλειστού στίβου.

Η εξάδα των ρεκόρ
1. Καρλ Λιούις 8.79
2. Σεμπάστιαν Μπάγιερ 8.71
3. Ιβάν Πεντρόσο 8.62
4. Μιγκέλ Πάτε 8.59
5. Γιάγκο Λαμέλα 8.56
6. Μίλτος Τεντόγλου 8.55

“Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία” αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου.

Με ανάρτηση στο twitter και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου“, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. “Επιβεβαίωσε και πάλι ότι ανήκει στην ελίτ του κλασσικού αθλητισμού!

Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι“, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. “Για μια ακόμη φορά μας έκανες υπερήφανους που σήκωσες την ελληνική σημαία στην κορυφή του κόσμου“, πρόσθεσε.

«Παγκόσμιος πρωταθλητής, στα 24 του, την ημέρα των γενεθλίων του, αυτός ο σπουδαίος αθλητής που κάνει το άλμα να μοιάζει απλή υπόθεση» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Ολυμπιονίκης μας πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία στη λαμπρή αθλητική του καριέρα γεμίζοντας όλους τους Έλληνες υπερηφάνεια” αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος