H σημασία της Μεγάλης Παρασκευής – Η κορύφωση του Θείου Δράματος

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το Θείο Δράμα. «Είναι μια μέρα χαρμολύπης γιατί ο Χριστός μας είναι πάνω στον σταυρό. Σε λίγο θα είναι στον Επιτάφιο. Είναι το μήνυμα ότι είναι ο τελευταίος νεκρός σε αυτόν πλανήτη είναι ο Χριστός. Όλοι οι άλλοι, όταν θα έρθει η ώρα να “φύγουμε”, απλά αναπαυώμαστε. Η Εκκλησία μας δεν μας θεωρεί νεκρούς γιατί πιστεύουμε στην αιώνια ζωή, στην Ανάσταση που μας έδωσε Εκείνος με τη σταυρική του θυσία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Νότιας Ασίας, Κωνσταντίνος Τσίλης.

Σύμφωνα με τον ιερωμένο «ο Γολγοθάς δεν είναι το τέλος. Είναι η αποκορύφωση του Θείου Πάθους γιατί για τις δικές μας αμαρτίες ο Χριστός πληρώνει και βρίσκεται στον σταυρό, στον επιτάφιο. Για όλους εμάς που δεν ήμασταν άξιοι να κρατήσουμε τα δεδομένα και αυτό για το οποίο μας έπλασε».

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» ο Μητροπολίτης Νότιας Ασίας για την ημέρα του μεγάλου πένθους, απόλυτης αργίας και νηστείας, την σταύρωση του Χριστού δήλωσε ότι «ο Χριστός με τη θυσία του ήρθε να μας λυτρώσει όλους. Να μας πάρει όλα τα αμαρτήματα και να μας δώσει μόνο φως, γαλήνη, αγάπη».

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ξεκινά ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Πρώτα ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες και ακολουθεί ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής. Στη συνέχεια, γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος