H Ελευσίνα τραγουδάει Θεοδωράκη: Μία νύχτα μελωδίας και μνήμης για το έργο του σπουδαίου συνθέτη

Η Ελευσίνα τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, με μία μοναδική βραδιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2025, με Μαρία Φαραντούρη και Γρηγόρη Βαλτινό.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, στενά συνδεδεμένη με το έργο του μεγάλου δημιουργού, θα ερμηνεύσει τραγούδια που συνόδευσαν ιστορικές στιγμές της χώρας, μεταφέροντας στο κοινό τη δύναμη και τη λυρικότητα της μουσικής του Θεοδωράκη.

Στο πλευρό της, ο σπουδαίος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός θα δώσει με τον λόγο και την παρουσία του το νήμα της αφήγησης, φωτίζοντας πτυχές της ζωής και της δημιουργίας του συνθέτη μέσα από κείμενα και αποσπάσματα που αναδεικνύουν τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη.

Όπως είπε ο κ. Βαλτινός μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος”, τον αγγίζει ολόκληρη η ζωή και η προσφορά του μεγάλου Μίκη αλλά εκείνο που τον συγκινεί βαθύτατα είναι η στιγμή που μελοποιούσε ένα ποίημα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος