Google Doodle: Όλοι έτοιμοι για το «Πεκίνο 2022»

Tα πιο δημοφιλή αθλήματα χιονιού και πάγου προβάλλει το doodle  της Google που γιορτάζει την έναρξη τωι 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Πεκίνο. Μεταξύ των πρωταγωνιστών του συμβολικού αφιερώματος  doodle είναι λεοπάρδαλη,  λαγός, και τρωκτικά που τιμούν το ελεύθερο σκι και τη χιονοσανίδα, αλλά και τα αθλήματα πάγου (πατινάζ, xόκεϊ επί πάγου, Κέρλινγκ), ενώ υπενθυμίζουν και  τα τρία ολυμπιακά αθλήματα ολίσθησης.

Google Doodle: Όλοι έτοιμοι για το «Πεκίνο 2022»

Η αυλαία των αγώνων θ’ ανοίξει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 (ΕΡΤ2, ERTFLIX)  και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Τη σκηνοθεσία της τελετής έναρξης event έχει αναλάβει ο Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού και υπόσχεται να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Πρώτη στο «Εθνικό Στάδιο» του Πεκίνου θα μπει, ως είθισται, η ελληνική αποστολή. Οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης.

Οι αθλητές της «γαλανόλευκης» ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις τους από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου που ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πίστες. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά – όπως και αναμενόταν – με συνεχείς ελέγχους λόγω κορονοϊού.

Η ελληνική παρουσία θα αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή της Τσιόβολου στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, ενώ την επόμενη ημέρα θα έχουμε τριπλή συμμετοχή με τους Αγγελή, Ντάνου και Τίτα. Τελευταίος θα μπει στη μάχη ο Αντωνίου στις 13 Φεβρουαρίου.

Την ελληνική ομάδα συγκροτούν οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής, και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου που θα μετάσχουν στο Αλπικό Σκι.

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα φιλοξενεί Χειμερινούς Ολυμπιακούς, ενώ το Πεκίνο γίνεται η πρώτη πόλη στην Ιστορία που θα έχει φιλοξενήσει τόσο Θερινούς, όσο και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος