Αυστηρούς ελέγχους στα χερσαία σύνορα της με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ αποφάσισε η Γερμανική κυβέρνηση, ώστε να ελέγξει την «παράτυπη μετανάστευση». Η απόφαση ελήφθη μετά από τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Ζόλινγκεν αλλά και έξω από το προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο και έχει προκαλέσει νέα πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα, αντιδράσεις από τα όμορα κράτη και ανησυχία σε χώρες πρώτης υποδοχής.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μηνός αρχίζουν οι αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα με όλες τις όμορες χώρες της Γερμανίας και όχι μόνο με αυτές που ίσχυαν ήδη. Στόχος είναι να αποτραπεί η είσοδος νέων προσφύγων στη Γερμανία αφενός, αλλά κυρίως να επιστραφούν εκείνοι που έχουν πάρει ήδη άσυλο ή έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και για αυτά τα μέτρα γίνεται μεγάλος καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί τα μέτρα ανεπαρκή και το είπε σήμερα στη συζήτηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2025 θέλει αυστηρότερα μέτρα.
H αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πρακτική της ενισχύει τις εξτρεμιστικές δυνάμεις. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από την πλευρά του απάντησε σε υψηλούς τόνους. Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί η Χριστιανική Ένωση αποχώρησε χθες από τη συνάντηση που είχαν για το μεταναστευτικό με την κυβέρνηση. «Πρόκειται για θεατρινισμούς», είπε ο Σολτς, γιατί ποτέ δεν είχαν σκοπό να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα αυτό.
Αφορά την εσωτερική αντιπαράθεση, αλλά η Γερμανία προχωρά, όπως είπαμε από την άλλη εβδομάδα σε αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα με όλες τις χώρες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος