Γ. Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής: Τέλος Ιουνίου θα γνωρίζουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Άγνωστος Χ ο αριθμός των υποψηφίων

Τις εκτιμήσεις του για το που θα κυμανθούν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Εξετάσεων ανέλυσε στην ΕΡΤ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας σημειώνοντας ότι «οι μέσες επιδόσεις των υποψηφίων δεν θα διαφοροποιηθούν ιδιαιτέρως».

Μιλώντας στην εκπομπή Νewsroom σχολίασε ότι το ζητούμενο τώρα είναι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που όπως είπε «θα γνωρίζουν στα τέλη Ιουνίου» δε θα έχει κάτι ιδιαίτερα διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας άγνωστος Χ που είναι ο αριθμός των υποψηφίων. Δεν γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ» σημείωσε ο κ. Χατζητέγας.

Όπως σημείωσε αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προκαθορίσει κανένας τι θα συμβεί, ειδικά σε βάσεις περιζήτητων τμημάτων. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε μία μείωση του πληθυσμού που προσέρχεται στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και εσωτερικές μετακινήσεις» δήλωσε σημειώνοντας ότι υπάρχει φυγή υποψηφίων από τις Ανθρωπιστικές και τις Θετικές σπουδές με ευνοούμενο το επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής.

«Η αγωνία των υποψηφίων θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στο να υπερβούν το κατώφλι τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής» πρόσθεσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής.

Αναφορικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων πρόσθεσε ότι στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής τους.

Πηγή: Νewsroom | EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος