Γ. Τσαλουχίδης στο EΡΤNews: Νιώσαμε όπως ακριβώς το 2004 – Ο Ολυμπιακός είχε ψυχικά αποθέματα

Από το Τορόντο όπου βρίσκεται ο Γιώτης Τσαλουχίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μίλησε στο ΕΡΤΝews για τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της ελληνικής ομάδας στον τελικό του Conference League επί της Φιορεντίνα χαρακτηρίζοντας την ως «μια μαγική βραδιά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο». Και όπως τόνισε «ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία».

Μιλώντας για τον τελικό που διεξήχθη στην Opap Arena, έκανε λόγο για έναν θεσμό με πολλές ιδιαιτερότητες. «Το βασικότερο ότι γινόταν στην Ελλάδα, στο γήπεδο της ΑΕΚ, ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Το δεύτερο ότι συμμετείχαν δύο ελληνικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε στα προκριματικά και Ολυμπιακός ευτύχισε με τεράστιες ανατροπές, όπως με τη Μακάμπι, που ήταν πολύ σημαντικό αυτή η ανατροπή και μετά έπαιξε με μεγαθήρια όπως είναι η Φενέρμπαχτσε και η Άστον Βίλα, γιατί ήταν τεράστιες ομάδες».

Σχολιάζοντας την χθεσινοβραδυνή εμφάνιση του Θρύλου που έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που κατακτά τρόπαιο σε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση δήλωσε ότι «είχε ψυχικά αποθέματα, ιδιαίτερα από το δεύτερο ημίχρονο και μετά και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 115′ (σ.σ. της παράτασης) με τον σταθερά σκόρερ της, τον Ελ Κααμπί, ο οποίος αξίζει αυτός και όλοι οι συμπαίκτες του ένα μεγάλο μπράβο γιατί μας έκαναν περήφανους και νιώσαμε όπως ακριβώς το 2004 μια μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας».

Ανεβάσαμε τη θέση μας στην UEFA

Όπως δήλωσε ο Γιώτης Τσαλουχίδης η νίκη του Ολυμπιακού επί της ιταλικής ομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν να έχουμε πέντε ομάδες που θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. «Ανεβάσαμε τη θέση μας στην UEFA και είναι πολύ σημαντικό για την ίδια μας τη χώρα, γιατί είμαστε μια μικρή χώρα και έχει τεράστιες επιτυχίες να επιδείξει».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις» Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στον τεχνικό των «Ερυθρολεύκων» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: «Ήρθε και ένας προπονητής που για μένα μπορεί να ήταν “τζόκερ” για την ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός ο οποίος μπορεί να κάνει τους παίκτες πολύ μεγάλους και μπορεί να τους ανεβάσει και να πάρει αυτό που μπορεί να πάρει».

Και όπως είπε «οι ποδοσφαιριστές άλλαξαν πάρα πολύ με την έλευση του προπονητή και με τις προσθήκες που έγιναν σε θέσεις που χρειαζόταν πραγματικά η ομάδα δυνάμωσε και κατάφερε αυτό που στην αρχή μπορεί να λένε όλοι ότι το πίστευαν ότι θα πάρουμε έναν τελικό, αλλά στην πορεία παιχνίδι -παιχνίδι ερχόταν η όρεξη άνοιγε».

Σχολιάζοντας τον χθεσινό τελικό δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός στην παράταση ήταν ακόμα καλύτερος από τη Φιορεντίνα. «Υπάρχει και θεός. Υπάρχει και η απόδοση των παικτών γιατί οι παίκτες ήταν οι πρωταγωνιστές και μας έδωσαν αυτή τη χαρά. Μην ξεχνάτε ο κόσμος και ειδικά ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από χαρές, όποια ομάδα και αν είναι αυτή. Να δίνει χαρά γιατί ζούμε εποχές δύσκολες και ο κόσμος έχει ανάγκη να εκτονωθεί. Πιστεύω ήταν όχι μόνο εκτόνωση και μια ικανοποίηση για όλους όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό» πρόσθεσε ο κ. Τσαλουχίδης.

Πηγή: Συνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος